En søt og god iskaffe!
Foto: Colourbox.comBlonde espressoer har ofte hint av sitrusfrukter, blomster og urter, på lik linje med lysbrent traktekaffe. Det er imidlertid verdt å merke seg at en blond espresso ofte er mørkere brent enn det vi nordmenn tenker på som ‘lysbrent’ kaffe. Den er derfor perfekte for å bruke i iskaffe, fordi man får det beste av begge verdener – kraftig kaffesmak, men med mindre bitterhet.
Når man bruker blond espresso i en iskaffeoppskrift, er det vanlig å bruke 3 espressoshots. Dette er altså mer enn man vanligvis gjør. Årsaken er rett og slett at den blonde espressoen har en mildere smaksprofil, og man bør dermed bruke en større mengde for at kaffesmaken fortsatt skal være tydelig.
Sukkerlake med brunt sukker er enkelt å lage selv. Ha 2 dl brunt sukker og 1 dl vann i en liten kjele, og kok opp under omrøring. La sukkerlaken småkoke til sukkeret er fullstendig oppløst. La deretter sukkerlaken avkjøles før den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet. Det er også mulig å tilsette litt vaniljeekstrakt i sukkerlaken! Dette gjøres i så fall når sukkerlaken har nådd romtemperatur.
Og hvilke faktorer avgjør hvor miljøvennlig noe er?
Denne drinken lages med havremelk – enten vanlig eller med sjokoladesmak.
Havremelk er både sunt, godt og trendy – og dessuten er det enkelt å lage selv. Oppskriften får du her!