Affogato med spicy honning

En dessert med litt kick!

En chilipepper ligger ved siden av liten skål med spicy affogato Foto: Adobe Firefly

Har du hørt om den nye trenden ‘swicy’? Dette er kombinasjonen av spicy og søtt. Navnet ‘swicy’ er nettopp sammensetningen av sweet og spicy. Tenk for eksempel på kakao eller sjokolade med chili! Her får du oppskriften på en affogato-variant som kombinerer søtt og spicy.

Affogato er en klassisk og enkel dessert som består av espresso og iskrem. Det vanligste er å bruke vaniljeis, men du kan gjerne bruke favorittsmaken din for å lage nye og spennende varianter av affogato. Det som skiller denne oppskriften fra andre, er at den toppes med spicy honning.

Oppskrift på spicy affogato

Klassisk affogato skal lages med espresso. Dersom du ikke har en espressomaskin, fungerer det imidlertid fint med litt ekstra sterkt brygget kaffe. Vi anbefaler uansett å bruke en espressokaffe, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.

Ingredienser

  • 2 dl honning
  • 2 ts chilipepperflak, eventuelt 2 chilipepper
  • 1 ss eplecidereddik

  • Espresso
  • Iskrem

Fremgangsmåte

  1. Lag først spicy honning. Gjør dette ved å ha honning og chilipepperflak/chilipepper i en liten kjele. La blandingen koke opp over middels varme. Fjern kjelen fra varmen og rør inn eplecidereddiken. La honningen avkjøles til romtemperatur før du siler den over i en lufttett beholder.
  2. Lag espresso.
  3. Ha en iskremkule i et avkjølt drinkglass, for eksempel et martiniglass, eller en avkjølt dessertbolle.
  4. Hell den varme espressoen over iskremen.
  5. Topp med spicy honning.
  6. Nyt!