Himmelsk mocca med et kick av chili

Kaffe mocca med en spicy vri.

En mocca toppet med pisket krem står på en kjøkkenbenk Denne moccaen får temperaturen til å stige – på flere måter. Foto: Adobe Firefly

Hvis du er glad i kaffe og sjokolade, er mocca den perfekte kaffedrikken for deg. Og er du av den litt mer vågale typen, kan vi også anbefale denne oppskriften på mocca med et kick av chili!

Dette er en mocca som kombinerer den kraftige smaken av bitter kaffe og mørk sjokolade med et hint av chili og kanel. Dette gir en perfekt balanse mellom søtt, krydret og spicy. Denne drikken er derfor ideell for kalde dager, eller når man trenger en liten ekstra boost!

Oppskrift på mocca med chili

Dersom du ikke har espresso, kan du bruke litt ekstra kraftig brygget kaffe. Vi anbefaler uansett å bruke en espressobrent kaffe, ettersom dette gir en kraftig kaffe som passer ypperlig med sjokolade og melk. Prøv for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.

Ønsker du å lage en vegansk mocca, kan du bruke vegansk sjokolade og bytte ut melken med et plantebasert alternativ.

Ingredienser

  • 60 ml espresso
  • 2 dl melk
  • 2–3 biter mørk sjokolade
  • En klype chilipulver
  • En klype kanel
  • Vispet krem (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokoladen i en liten gryte sammen med melken. Tilsett kanel og chilipulver.
  2. Steam eller varm opp melkeblandingen. Sjekk gjerne vår guide for hvordan man steamer melk hjemme.
  3. Lag espresso, eventuelt sterkt brygget kaffe, og ha i en kopp. Hell den steamede melken over kaffen.
  4. Topp gjerne med vispet krem og et ekstra dryss chili – hvis du tør!

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på nettstedet vårt. For mer informasjon om hvordan vi håndterer dataene dine, vennligst se vår personvernerklæring.