Tre sommerlige kaffedrikker med kaldbrygget kaffe

Illustrasjon av tre glass med ulike oppskrifter på iskaffe står ved siden av hverandre Foto: Adobe Firefly

Endelig har sommeren kommet! Hva er vel da bedre enn å bytte ut den varme kaffen med en deilig og forfriskende iskaffe? For eksempel en av disse oppskriftene med kaldbrygget kaffe!

Kaldbrygget kaffe er utrolig leskende og deilig, og ikke minst enkelt å lage. Bruk mellom 80 og 100 gram grovmalt kaffe per liter vann, og la kaffen trekke i 12–24 timer. Og vips! så er kaffen klar. Prøv deg gjerne også frem med å teste ut ulike kaffetyper – kaffen kan nemlig bli vidt forskjellig avhengig av blant annet brennegrad, opprinnelsesland og foredlingsmetode!

Tre oppskrifter på sommerlig kaffe

Disse oppskriftene kommer fra Goat Story, som produserer en rekke kaffeutstyr. De har blant annet en praktisk og lekker kaldbrygger, som vi personlig er veldig fan av. Men når du lager disse oppskriftene, kan du selvfølgelig lage kaffen på den måten du pleier å gjøre det på!

Prøv deg gjerne frem med forskjellige mengder av de ulike ingrediensene. Bruk for eksempel mer kaldbrygg om du ønsker kraftigere kaffesmak.

Kaldbrygg med grapefrukt

Ingredienser

  • 1–2 dl kaldbrygget kaffe
  • Saften fra 1 grapefrukt
  • Kullsyrevann
  • Sukkerlake
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Ha isbiter i et høyt glass, og hell oppi kaldbrygget kaffe.
  2. Press saften ut av en grapefrukt, og ha oppi glasset med kaffe.
  3. Fyll opp med kullsyrevann, og smak eventuelt til med sukkerlake.
  4. Pynt gjerne med en grapefruktskive!

Kaldbrygg med sitron

Ingredienser

  • 1–2 dl kaldbrygget kaffe
  • ½ sitron
  • Kullsyrevann
  • Sukkerlake
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Fyll opp et glass med isbiter og sitronskiver. Bruk gjerne en muddler for å knuse sitronskivene litt. Skvis eventuelt litt ekstra sitronsaft over isbitene.
  2. Hell kaldbrygget kaffe over isbitene.
  3. Topp opp med litt kullsyrevann, og rør slik at det blander seg. Smak eventuelt til med sukkerlake.

Kaldbrygg med tonicvann

Ingredienser

  • 1–2 dl kaldbrygget kaffe
  • 1 dl tonicvann
  • Sitron
  • Sukkerlake

Fremgangsmåte

  1. Fyll opp et glass med isbiter og tonic.
  2. Tilsett den kaldbryggede kaffen forsiktig, slik at den legger seg på toppen av drikken.
  3. Skvis over litt sitronsaft, og pynt med en sitronskive!