Lag en forfriskende espresso tonic i sommer

Espresso erstatter gin i denne alkoholfrie drinken.

En illustrajon/tegning av sammensetningen i espresso tonic. I oppskriften utgjør espressoen det øvre laget i drinken, men det er flere muligheter. Foto: Colourbox.com

Espresso tonic har, som navnet tilsier, smak av deilig espresso.

Alkoholfrie cocktails er i vinden som aldri før, og mange ser etter nye alternativer til vanlige drinker. Blant populære mocktails finner vi blant annet espresso tonic – eller ET, som den også er kjent som.

Denne drinken er en variant av den velkjente drinken gin tonic, som oppstod på 1800-tallet. I den alkoholfrie varianten er gin byttet ut med espresso, og man får dermed en deilig og forfriskende drikk med smak av kaffe. Drikken skal være lagdelt, med tonic på bunnen og espressoen på toppen, og ser derfor utrolig stilig ut. Den er altså en fryd både for øynene og ganen!

Oppskrift på alkoholfri espresso tonic

Ingredienser

  • Isbiter
  • Lime eller sitron
  • Tonic
  • 2 cl espresso*

* Dersom du ikke har espressomaskin, er det fullt mulig å bruke sterk kaffe i stedet for. Det viktigste er å bruke kaffebønner av god kvalitet.

Fremgangsmåte

  1. Fyll is i et longdrinkglass.
  2. Press over lime eller sitron.
  3. Hell på tonic.
  4. Topp med espresso. NB! Du skal ikke røre i glasset etter at du har helt på espressoen. Kaffen skal ligge på toppen slik at drinken får to farger.

Relaterte artikler