Bli hjemmebrenner med IKAWA At Home

Den enkle og stilrene kaffebrenneren sørger for at kaffebønnene brennes til din personlige preferanse.

En IKAWA At Home-hjemmebrenner står på et bord sammen med bryggeutstyr for kaffe. Kaffebrenneren er stilren og lekker, og passer perfekt på kjøkkenbenken. Foto: IKAWA

For den ekte kaffeentusiasten er kaffe mer enn en drikk. Det handler om livsstil og identitet. Og din helt egne kaffetolkning. For å tolke maksimalt, må du kanskje brenne kaffen selv. Det gjøres enkelt med IKAWA At Home.

Råkaffen – de grønne kaffebønnene – er selve basisen for den herlige drikken som vi nordmenn setter så høyt. Råkaffen bærer med seg mange ulike smakskarakteristikker, alt etter hvor den kommer fra, høyden den er dyrket på og hvordan den er prosessert. Men det er i brenneprosessen at selve smaken og aromaen utvikles. IKAWA At Home lar deg gjøre dette selv.

En IKAWA At Home hjemmebrenner står på kjøkkenbenken sammen med annet kaffeutstyr.

Hvem vet – kanskje kaffebrenneren blir et nødvendig tilskudd til kaffekroken på kjøkkenbenken? Foto: IKAWA

Hjemmebrent

Hjemmebrenning av kaffe kan for så vidt gjøres i din egen stekeovn, ved hjelp av en langpanne. Men er du tilhenger av mørkbrenning, kan «komfyrmetoden» fort føre til røykutvikling og brannalarm. Det er her IKAWA At Home kommer inn.

IKAWA At Home er en enkel og stilren kaffebrenner, som passer godt ved siden av vekt og kaffekvern på det minimalistiske kjøkken. Den brenner – eller rister – opp til 60 gram råkaffebønner per omgang, noe som blir til 50 gram ferdigbrente bønner – nok til den obligatoriske morgenkaffen.

En IKAWA At Home-hjemmebrenner står på et bord mens en person holder en mobil og styrer brenneren via en app.

Brenneren styres via en app på mobilen. Foto: IKAWA

Mobilstyrt

IKAWA At Home styres selvsagt av en mobilapp, som finnes både for Android og iPhone. I appen er det allerede lagt inn en rekke ulike brenningsprofiler, alt etter hvilken smak du er på jakt etter. I tillegg kan du overstyre hver profil, og dermed lage dine egne spesialiteter. Brenningsprofilene endrer du enkelt ved å skyve på en graf med tommelen. Når brenningen starter, vises hele prosessen i sanntid i appen. En brenning kan ta fra tre til tolv minutter, alt etter hva slags kaffekarakteristikk du ønsker.

– IKAWA At Home er designet for kaffeelskere som vil ta sin kaffeopplevelse til neste nivå. Bryggeren vår er bygget på en prisbelønt og velprøvd plattform, og med den er vi sikre på at du vil kunne skape din egen favorittkaffe. Ettersom du styrer brenneren digitalt, kan du forvente høyt presisjonsnivå og jevn konsistens hver gang du brenner kaffe. Brenneren er enkel både å bruke og å rengjøre, og vi tror at den fort vil bli midtpunktet på kjøkkenbenken din, sier IKAWAs Zadkiel Yeo til KaffeGeek.

En person putter grønne, ubrente kaffebønner oppi hjemmebrenneren IKAWA At Home.

Råbønner plasseres i brenneren, og brenneprosessen kan begynne. Dette tar alt fra 3 til 12 minutter, avhengig av ønsket brenneprofil. Foto: IKAWA

Made in UK

IKAWA At Home er en britisk oppfinnelse, og den er både designet og satt sammen i den gamle imperiehovedstaden London. Gratis er den ikke – startpris er 970 pund. I tillegg kommer norsk moms. Men hva gjør man ikke for den perfekte kaffeopplevelse?

Nærbilde av brenneprosessen i kaffebrenneren IKAWA At Home.

Man kan følge med på brenningen mens den foregår. Foto: IKAWA

Relaterte artikler