Denne kaffebrenneren fra Bunafr er beregnet for hjemmebaristaer

Kaffebrenning har aldri vært enklere!

Kaffebrenneren fra Bunafr står på en kjøkkenbenk ved siden av en dame som lager håndbrygget kaffe Kaffebrenneren fra Bunafr ser lekker ut på kjøkkenbenken. Foto: Bunafr

For oss kaffegeeker er kaffe mer enn bare en drikk – det er en livsstil og en identitet. Så hva er vel da bedre enn å kunne brenne sine egne kaffebønner? Det er her den nye kaffebrenneren fra Bunafr kommer inn i bildet.

Kaffebrenning var lenge forbeholdt store brennerier. De siste årene er det imidlertid flere som har oppdaget potensialet som finnes i å brenne sin egen kaffe. Antallet kaffebrennere beregnet for hjemmebruk har derfor økt, og en av dem som har valgt å produsere en slik brenner, er det amerikanske selskapet Bunafr.

Kaffebrenneren fra Bunafr står på en benk sammen med mange kaffeposer

Kaffebrenneren har et stilrent og tidløst design. Foto: Bunafr

Bunafr for en helt ny kaffeopplevelse

Bunafr er et relativt nyoppstartet selskap fra Seattle. I oktober 2022 startet de en IndieGoGo-kampanje for kaffebrenneren sin, med et mål om å samle inn $25 000. Dette klarte de å oppnå på bare 55 (!) minutter, og totalt endte de på svimlende $228 000 – noe som tilsvarer over 2,3 millioner norske kroner. Å si at det er et marked for hjemmebrennere, er derfor en underdrivelse.

Ifølge Bunafr leverer kaffebrenneren deres en helt ny kaffeopplevelse som ikke tidligere har vært tilgjengelig for den gjengse forbruker. Maskinen bruker nemlig en egenutviklet brennemetode som sørger for både god og konsekvent kvalitet. Brenneprosessen foregår samtidig i et innesluttet «økosystem» som ikke påvirkes av ytre elementer. Maskinen kan derfor brukes hvor som helst – også utendørs! – uten at brenneprosessen eller kaffens kvalitet blir påvirket.

Samtidig har målet til Bunafr vært å tilby et alternativ som er relativt rimelig, uten at det skal gå på bekostning av kvalitet. Dette har de etter sigende klart å oppnå.

Kaffebrenneren fra Bunafr står på en benk sammen med mange kaffeposer

Selskapet selger også grønn kaffe. Foto: Bunafr

Hva gjør kaffebrenneren unik?

Kaffebrenneren fra Bunafr er liten og lekker, og er derfor et perfekt tilskudd i kaffekroken på kjøkkenbenken. Det sylindriske brennekammeret har glassvegger, slik at man kan følge med på brenneprosessen. Det er imidlertid ikke nødvendig å følge med, ettersom maskinen er helautomatisk og har over et dusin sensorer som overvåker prosessen og sørger for at det går riktig for seg.

Kaffebrenneren kan brenne mellom 50 og 225 gram kaffe om gangen, noe som betyr at man ikke behøver å brenne mer enn man skal drikke. Maskinen har en innebygd vekt, slik at den registrerer hvor mye kaffe som skal brennes. Deretter tilpasses brenneprosessen automatisk etter kaffemengden. På denne måten får man samme gode kvalitet på kaffen, uansett hvor mye man brenner.

Takket være maskinens viftesystem og det unike designet til brennekammeret, avkjøles kaffebønnene til romtemperatur på under 2 minutter når de er ferdigbrent. Deretter helles kaffebønnene automatisk over i en vakuumforseglet beholder, slik at kaffen holdes fersk så lenge som mulig.

Bunafr tilbyr den eneste røykfrie hjemmebrenneren på markedet. Dette har de klart å oppnå ved å bruke et egenutviklet filtreringssystem. Filtrene i dette systemet må byttes ut etter 25–50 brenninger, men det er også fullt mulig å bruke maskinen uten filtre – men da vil man kunne oppleve noe røykdannelse. Ellers jobber Bunafr med et resirkuleringssystem av filtrene, slik at de skal bli så bærekraftige som mulige.

Kaffebrenneren fra Bunafr står på et bord ved siden av en vakuumbeholder med brent kaffe

Kaffebrenneren har over et dusin sensorer som overvåker brenningsprosessen. Foto: Bunafr

Lar deg tilpasse brenneprofilen etter personlig preferanse

Brenneren har større muligheter for tilpasning enn noen andre hjemmebrennere på markedet. Den styres gjennom en egen app, hvor man enten kan benytte seg av forhåndsinnstilte programmer, eller bruke egne innstillinger.

Totalt kan man justere over 10 ulike variabler, noe som betyr at man har muligheten til å eksperimentere og tilpasse brenneprosessen etter egne smakspreferanser. Variablene kan også justeres under selve brenneprosessen, slik at man kan gjøre tilpasninger underveis i brenningen.

Selv om dette kanskje høres noe komplisert ut, skal brenneren likevel være brukervennlig og intuitiv. Enda enklere blir det dersom man også kjøper grønne kaffebønner fra Bunafr. Disse kaffeposene har nemlig en QR-kode som kaffebrenneren kan scanne. Man vil da få frem et forslag på en brenneprofil som er nøye kalkulert av kaffeeksperter, og som er spesialutviklet for de spesifikke kaffebønnene. Deretter kan man om ønskelig gjøre justeringer. Enklere blir det faktisk ikke!

Kaffebrenneren kan forhåndsbestilles på selskapets nettside i enten svart eller hvitt, med forventet leveranse i juni 2023. Prisen ligger på $899.

Kilder: bunafr.com, dailycoffeenews.com

Relaterte artikler