Brenningen er i mange tilfeller helt avgjørende for å få frem de gode aromaene i kaffen.
Det finnes etter hvert en rekke ulike typer kaffebrennere som er tilpasset ulike volumer, slik som brenneren utviklet av Stefan E. Bös. Foto: Sjo og Floyd– Jeg har jobbet med kaffe i hele min yrkeskarriere, og driver nå Cafe Da Capo i den tyske byen Lemgo, forteller kaffebrenner Stefan E. Bös.
Vi møter ham på World of Coffee i Berlin, hvor han promoterer sin egenutviklede kaffebrenner.
– For meg er det viktig å benytte kaffebønner som har den brenneprofilen jeg mener gir den beste kaffen. Det å forvandle grønne kaffebønner til ristede bønner med mange gode smaker er utrolig spennende, men også svært krevende, sier Stefan.
– God kaffe får sitt særpreg både gjennom jordsmonnet der den dyrkes og behandlingen den utsettes for før den går gjennom brenningen. Men brenningen er i mange tilfeller helt avgjørende for å få frem de gode aromaene. Det har inspirert meg til å jobbe mye med selve brenneprosessen.
– For noen år tilbake begynte jeg å utvikle min egen kaffebrenner tilpasset det behovet jeg har i min kaffebar. Det betyr blant annet at kaffebrenneren kan brenne et volum som er tilpasset salget jeg har i kaffebaren. Samtidig er den enkel å betjene, og den gjør det mulig å fininnstille temperatur og brennetid i forhold til råbønnenes beskaffenhet. Da får du den brenneprofilen du ønsker, og som sikrer deg en høy og god kvalitet på kaffen du skal tilberede, sier Stefan E. Bös.
Ønsker du å vite mer om denne brenneren, kan du ta kontakt med Stefan på cafedacapo@aol.com.
Inntil Rune Tjønsø etablerte Hindø Kaffebenneri, hadde han ikke vært mer opptatt av kaffe enn folk flest.
Den enkle og stilrene kaffebrenneren sørger for at kaffebønnene brennes til din personlige preferanse.
Brennegraden har stor betydning for smaksopplevelsen.
Her promoterer Audun Sørbotten den norske og nordiske kaffetradisjonen.