2 minutter

Forfriskende iskaffe

Denne iskaffen fra Ida Gran-Jansen er naturlig søt og god.

Melk helles I glass med iskaffe. Hvis du vil bevare kaffen iskald i varmen – uten å vanne den ut, er et tips å lage isbiter av kaffe. Foto: Colourbox.com

Iskaffen i denne oppskriften lages på kaffe og melk, og er helt uten tilsatt sukker. Den kaldbryggede kaffen sørger for at drikken blir naturlig søt og god.

Hvis du likevel ønsker en søtere variant, kan du gjerne tilsette vaniljeis.

Den kaldbryggede kaffen blir tilberedt i en presskanne, men hvis du ikke har en tilgjengelig, kan kaffen lages på andre måter.

Se også: Slik lager du kaldbrygget kaffe

 

Se mer detaljert oppskrift nedenfor.

Dette trenger du

Kaffe-isbiter

  • 30 g filtermalt kaffe, f.eks. Farmers Coffee
    Når du skal velge kaffe, er det viktig å tenke på at den må passe sammen med melk. Det er ikke alle kaffetyper som blir så gode når blandes med melk. For eksempel passer Farmers Coffee godt, fordi det er en colombiansk kaffe med god fylde.
  • 2 dl kokende vann

Iskaffe med kaldbrygg

  • 70 g filtermalt kaffe, f.eks. Farmers Coffee
  • 8 dl kaldt vann
  • 4 dl helmelk
  • Ev. 4–8 ss vaniljeis

Slik gjør du det

Kaffe-isbiter

  1. For å lage isbitene kan du blande sammen Farmers Coffee og kokende vann i en presskanne.
  2. La det stå i 10 minutter for å trekke før du presser lokket igjennom.
  3. La kaffen avkjøles før du heller den i isbitformer. Sett isbitene inn i fryseren og la de fryse.

Iskaffe med kaffeisbiter

  1. Ha kaffen i en presskanne, og tilsett kaldt vann.
  2. Rør om og la stå i 10 minutter før du rører igjen.
  3. Ta på presskannestempelet (uten å presse stempelet ned) og sett presskannen i kjøleskapet natten over.
  4. Press stempelet ned og fordel kaffen i fire glass.
  5. Hell over 1 dl melk i hvert glass og ev. 2 ss vaniljeis i hvert glass (veldig godt!).
  6. Ha til slutt isbiter i iskaffen. Nyt!

Oppskriften er lånt fra Ida Gran-Jansens blogg.

Flaske med iskaffe.

Foto: Ida Gran-Jansen