Erlik Kaffe har åpnet sin andre kaffebar

Bidrar til at folk med rusproblematikk har en spennende og utfordrende jobb å gå til.

En kopp kaffe og et Erlik Oslo-magason. Foto: Sjo og Floyd

Den nye kaffebaren ligger ved Lovisenberg Diakonale sykehus i Oslo, inne på sykehusområdet.

Erlik Kaffe Lovisenberg ble til etter en invitasjon fra Vidar Haukeland, som er direktør for Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg.

En av baristane forteller at han tidligere ikke så noen mulighet til å få seg en jobb. Nå har det blitt en mulighet på den nye kaffebaren.

Roligere på Erlik Kaffe Lovisenberg

Sykehuset ønsket å starte en kaffebar, og Erlik Kaffe fikk tilbudet om å etablere kaffebaren.

Erlik Kaffe Lovisenberg ligger vesentlig roligere til enn den opprinnelige kaffebaren, som ligger i Akersgata. Det innebærer at det nok vil føles roligere og tryggere for en del å jobbe her. De fleste besøkende vil være helsepersonell og studenter fra Lovisenberg diakonale høgskole, men kaffebaren er åpen for alle.

Flere får en jobb å gå til

Når det åpnes ny kaffebar, må det utdannes flere baristaer. Det betyr flere arbeidsplasser for mennesker som trenger å komme inn på arbeidsmarkedet. Kort sagt får flere nå muligheten til en meningsfull jobb og til å bidra til samfunnet.

– Det å komme i jobb, få lønnet arbeid, øke kompetansen og føle mestring kan bidra til økt selvbilde. Det handler ikke først og fremst om å bli rusfri, men å bli respektert for den man er og det man gjør, sier en av baristaene når vi stikker innom.

Ta gjerne turen innom og smak på den gode kaffen du får på Erlik Kaffe, enten det er på Lovisenberg eller i Akersgata.

Relaterte artikler