Kaffekjeden Garden of Coffee viderefører den etiopiske kaffetradisjonen ved å håndbrenne kaffe til hver enkelt kunde.
Nå skal kineserne få ta del i den vakre etiopiske kaffeseremonien. Foto: Colourbox.comGarden of Coffee ble grunnlagt av Bethlehem Tilahun Alemu, som også har etablert sko-selskapet soleRebels.
Kaffekjeden har spesialisert seg på håndbrent kaffe. Hver batch med kaffe blir brent spesielt for den enkelte kunde i tradisjonelle etiopiske leirpanner. Dette gjøres for å videreføre den etiopiske kaffetradisjonen.
Grunnleggeren Alemu mener at Garden of Coffee er en del av det hun kaller den fjerde kaffebølgen. Her tas kontrollen over produksjonsmidlene tilbake, og på denne måten fremmes velstanden samtidig som tradisjoner og verdier bevares.
Det sies at den etiopiske kaffeseremonien er en av de vakreste tradisjonene når det kommer til kaffe. De grønne bønnene ristes over åpen ild for så å bli knust i en morter. Så brygges kaffen tre ganger i en tradisjonell etiopisk kaffekanne som kalles for jebena. Det er oftest en av kvinnene i huset som står for denne seremonien.
Nå kan også vi som ikke har etiopiske røtter, oppleve denne seremonien, på noen av Garden of Coffees kaffehus.
Asnakech Thomas er den eneste kvinnelige kaffeprodusenten i Etiopia som eksporterer kaffe.
Kaffeproduksjon blir påvirket av blant annet klimaendringer og plantesykdommer.
Men hva er egentlig Geisha-kaffe, og hvorfor er det så bra?
Kenya er svært anerkjent for sin kaffe blant kaffekjennere verden over.