Garden of Coffee: Etiopisk kaffekjede satser stort i Kina

Kaffekjeden Garden of Coffee viderefører den etiopiske kaffetradisjonen ved å håndbrenne kaffe til hver enkelt kunde.

En illustrasjon med Kinas flagg formet som landet. En kaffekopp er også synlig i bildet. Nå skal kineserne få ta del i den vakre etiopiske kaffeseremonien. Foto: Colourbox.com

Garden of Coffee startet opp i 2016 og har vokst siden den gang. Med satsingen i Kina ekspanderer kjeden ytterligere. Planen er å åpne 100 kaffehus i Kina innen utgangen av 2022.

Garden of Coffee ble grunnlagt av Bethlehem Tilahun Alemu, som også har etablert sko-selskapet soleRebels.

Kontroll over produksjonsmidlene

Kaffekjeden har spesialisert seg på håndbrent kaffe. Hver batch med kaffe blir brent spesielt for den enkelte kunde i tradisjonelle etiopiske leirpanner. Dette gjøres for å videreføre den etiopiske kaffetradisjonen.

Grunnleggeren Alemu mener at Garden of Coffee er en del av det hun kaller den fjerde kaffebølgen. Her tas kontrollen over produksjonsmidlene tilbake, og på denne måten fremmes velstanden samtidig som tradisjoner og verdier bevares.

En vakker kaffeseremoni

Det sies at den etiopiske kaffeseremonien er en av de vakreste tradisjonene når det kommer til kaffe. De grønne bønnene ristes over åpen ild for så å bli knust i en morter. Så brygges kaffen tre ganger i en tradisjonell etiopisk kaffekanne som kalles for jebena. Det er oftest en av kvinnene i huset som står for denne seremonien.

Nå kan også vi som ikke har etiopiske røtter, oppleve denne seremonien, på noen av Garden of Coffees kaffehus.

Relaterte artikler