Gresskarmuffins med kaffe

Dette er høstens mest smakfulle muffins!

Seks gresskarmuffins med kaffe ligger på en fjøl Disse muffinsene er perfekte til høstkosen! Foto: Colourbox.com

Høsten er tiden for lune smaker og varme drikker. Hva er vel da bedre enn å kombinere to av høsten store favoritter – gresskar og kaffe – i én og samme oppskrift? Vi presenterer: gresskarmuffins med kaffe!

Disse gresskarmuffinsene er saftige, krydrede og har et deilig hint av kaffe som gir ekstra dybde og karakter. De er perfekt å servere sammen med en kopp kaffe en kjølig høstdag.

Oppskrift på gresskarmuffins med kaffe

Gresskarmuffins med kaffe er en slags vri på gulrotmuffins. Krydderne gir varme, gresskarer gir saftighet og kaffen tilfører en herlig dybde. Enten du nyter disse muffinsene alene eller med venner og familie, kommer de garantert til å falle i smak!

Denne oppskriften gir nok til 10–14 muffins, avhengig av størrelsen på muffinsformene.

Ingredienser

  • 2 egg
  • 1 dl solsikkeolje
  • 0,5 dl espresso, eventuelt sterk kaffe
  • 120 gram sukker
  • 100 gram brunt sukker
  • 300 gram gresskarmos
  • 250 gram hvetemel
  • 2 ts kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt muskatnøtt
  • 1,5 ts bakepulver
  • 75 gram mørk kokesjokolade
  • 10–14 muffinsformer

Fremgangsmåte

  1. Lag gresskarmos. Skrell og del et gresskar i terninger, og kok bitene i 15–20 minutter, eller til de er helt møre. Hell av vannet og la gresskarbitene dampe seg tørre i et par minutter. Mos med en stavmikser, og la avkjøles før bruk.
  2. Forvarm ovnen til 180 grader.
  3. Mål opp hvetemel, kanel, ingefær, nellik, muskatnøtt og bakepulver i en bolle.
  4. Visp egg, olje, sukker og brunt sukker til du har en lys og luftig røre.
  5. Sikt oppi melblandingen, og vend røren lett sammen med en slikkepott.
  6. Ha i gresskarmos, kaffe og hakket sjokolade, og rør det raskt sammen.
  7. Fordel røren i muffinsformer og sett de i et muffinsbrett eller på et stekebrett. Muffinsformene bør fylles opp til de er cirka 23
  8. Stek gresskarmuffinsene midt i ovnen i cirka 25–30 minutter, avhengig av ovntype og hvor store muffinsene er. Bruk en kakestikker for å sjekke om muffinsene er ferdige.
  9. Avkjøl muffinsene på rist. Når de er kalde, kan du eventuelt pynte dem med en enkel ostekrem.
  10. Nyt gjerne med en kopp nytraktet kaffe!

Tips! Dersom du ønsker ekstra kaffesmak i muffinsene, kan du løse opp 1 ss espressopulver i kaffen.

Relaterte artikler