Supersunn kaffe mocca – med sopp!

Når supermat møter kaffe.

To glass med kaffe mocca med sopp står på en kjøkkenbenk Denne kaffen kombinerer funksjon, nytelse og helse. Foto: Colourbox.com

Høsten er høytid for sopp i skogen, men visste du at du også kan drikke sopp? Prøv vår sunne kaffe mocca med sopp!

De siste årene har vi sett en kraftig økning i interessen for såkalt «funksjonell mat» – altså mat som gir kroppen mer enn bare energi. I denne kategorien finner vi blant annet medisinsk sopp som chaga, piggsvinsopp – på engelsk kalt «lion’s mane» – og reishi. Disse soppene har fått status som supermat fordi de kan bidra til økt fokus, bedre hukommelse og styrket immunforsvar. Samtidig har kaffe lenge vært kjent for sine helsefremmende egenskaper. Kombinasjonen av kaffe og sopp har derfor blitt en naturlig utvikling innen moderne velværetrender, og er i 2025 en populær kaffetrend.

Oppskrift på kaffe mocca med sopp

Kaffe mocca med sopp kombinerer funksjon, nytelse og helse. Den er perfekt for kjølige morgener, eller som et oppkvikkende og næringsrikt alternativ til den klassiske kaffekoppen. Sopp-pulver fås kjøpt på en rekke helsekostbutikker.

Vi anbefaler å bruke en fyldig espresso til denne oppskriften. For eksempel er Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World et ypperlig valg, ettersom denne er fyldig og rund.

Ingredienser

  • 60 ml espresso
  • 2 dl melk
  • 1 ss kakao
  • 1 ts sopp-pulver
  • 1 ts honning

Fremgangsmåte

  1. Lag espresso, og ha i en forvarmet kopp eller høyt glass.
  2. Tilsett honning, eventuelt annen søtning, og rør slik at det blander seg med kaffen.
  3. Varm opp melk, kakao og sopp-pulver i en kjele. Pass på så det ikke koker.
  4. Pisk melken med en melkeskummer.
  5. Hell melken over i espressoen. Dryss eventuelt litt kakaopulver på toppen som pynt – eller litt revet sjokolade for ekstra luksus.
  6. Nyt!

Relaterte artikler