Bærekraftig nytelse!
Kaffegrut er rikt på organiske stoffer, og inneholder både fettstoffer, proteiner og mineraler. Det er altså en verdifull ressurs som i større grad burde gjenbrukes. Det er derfor positivt når det dukker opp nye måter å bruke kaffegruten på, enten det er som gjødsel, hudpleie eller i oppskrifter. Her får du derfor en oppskrift på kaffegrutsirup – en søt og karamellaktig sirup som kan brukes til drinker, desserter eller som topping på is og pannekaker. Mulighetene er mange!
I denne oppskriften er det viktig å bruke tørr kaffegrut. Dette for å unngå muggvekst. Etter at du har brygget kaffe, kan du derfor spre den fuktige kaffegruten utover et bakepapirkledd stekebrett og la det ligge til tørk i 1–2 døgn. Jo tynnere gruten er spredd utover, jo raskere tørker den. Eventuelt kan gruten tørkes i ovn – bruk da varmluft og en temperatur på mellom 75 og 90℃.
Sirupen har en holdbarhet på et par uker når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.
Kaffegruten trenger ikke gå i søpla. Den kan brukes til mye fornuftig!
Kaffegrut er bedre enn sand og salt, både for økonomien, naturen – og hundepoter.