Kaffe tonic med grapefrukt

En bittersøt sommerfavoritt!

Et glass med kaffe tonic står på en skjærefjøla på en benk Kaffe tonic byr på en spennende smaksopplevelse! Foto: Adobe Firefly

Noen ganger er det enkle det beste. Kaffe tonic har de siste årene blitt en populær kaffedrikk, spesielt om sommeren. Her har vi tatt den et hakk videre ved å tilføre ferskpresset grapefruktsaft, noe som gir en bittersøt balanse og en nydelig friskhet. Dette er en perfekt mocktail for kaffeglade livsnytere!

Bitterheten og boblene til tonicvannet fremhever kaffens syrlighet, mens grapefrukten gir kaffen dybde og fruktighet. Sammen med god espresso blir dette en spennende smaksopplevelse – uten at man trenger avansert kaffeutstyr.

Oppskrift på kaffe tonic med grapefrukt

Denne kaffe tonic-drikken passer perfekt på varme ettermiddager eller som en frisk velkomstdrink når du får besøk. Den er enkel, elegant og smaksrik, og gir et spennende alternativ til vanlig iskaffe.

Dersom du ikke har tilgang på espresso, kan du bruke 1 dl kaffe som er brygget litt ekstra sterk. Bruk gjerne Mount Kenya fra Coffee of the World, ettersom denne er både kraftig og fruktig.

Ingredienser

  • 60 ml espresso, eventuelt 1 dl kaffe
  • 1,5 dl tonicvann
  • 0,5 dl ferskpresset grapefruktsaft
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Fyll et høyt glass med isbiter, og ha over den ferskpressede grapefruktsaften.
  2. Tilsett tonicvann.
  3. Hell espressoen/kaffen forsiktig over i glasset, slik at den legger seg på toppen av tonicvannet.
  4. Pynt gjerne med en skive grapefrukt!