To favoritter kombinert!
Foto: Adobe FireflyKaldbrygget kaffe er en utrolig leskende og forfriskende måte å nyte kaffe på. Siden den brygges med kaldt vann, får den en mild og søt smaksprofil som er mindre bitter og kraftig enn klassisk varmbrygget kaffe. Det gjør at den er perfekt å bruke i cocktails!
Gin er et relativt nøytralt brennevin smaksatt med einebær. Det er imidlertid svært vanlig at det også inneholder andre planter og vekster. Det kan derfor være greit å velge gin ut ifra hva slags kaffe man velger, og omvendt. Bruker man en gin med mye krydder, kan det også være fornuftig å velge en kaffe med mye kryddersmak.
Et godt utgangspunkt kan være å bruke en relativt nøytral gin, og en frisk og fruktig kaffe med mye syrlighet, slik som for eksempel en lysbrent kaffe fra Afrika. Her er Sidamo Etiopia fra Coffee of the World et godt valg, eventuelt den noe mørkere brente Mount Kenya.
Kaldbrygg gir en leskende, søtlig og fruktig iskaffe.
En sprudlende og forfriskende kaffedrikk!
Ulike kaffetyper vil gi svært ulike smaksprofiler.
Begge drikkes kaldt, men de ulike bryggemetodene gir ulike smaksopplevelser.