Kaldbrygget hibiskuskaffe med appelsin

En floral og forfriskende sommerdrikk!

Et glass med kaldbrygget hibiskuskaffe står på et bord ved siden av en blomsterbukett Dette er en frisk og fruktig iskaffe. Foto: Colourbox.com

Lengter du etter noe forfriskende og avkjølende å drikke nå i sommervarmen? Da har du kommet til rett sted. Her får du derfor oppskriften på kaldbrygget hibiskuskaffe med appelsin – en floral og fruktig tørsteslukker!

Denne oppskriften kombinerer florale hibiskusblomster, frisk appelsin og mild kaldbrygget kaffe. Hibiskuskaffe er en fruktig vri på iskaffe, og er perfekt for deg som vil nyte noe nytt og spennende i sommervarmen. Server den til gjester, eller nyt den alene på balkongen med en god bok. Uansett er dette en iskaffe som garantert vil imponere!

Oppskrift på hibiskuskaffe

Hibiskus er kjent for å ha en frisk, bæraktig syrlighet og en dyprød farge. Kombinert med ferskpresset appelsinsaft og kaldbrygget kaffe, får du en drikk som både smaker fantastisk og ser utrolig lekker ut.

Til denne oppskriften anbefaler vi å bruke en fruktig og floral kaffe for å fremheve smakene fra hibiskusblomstene og appelsinen. Vi kan for eksempel anbefale Sidamo Etiopia og Inzovu Rwanda, eventuelt den noe mørkere brente Mount Kenya, fra Coffee of the World.

Tips! Dersom du har glemt å lage kaldbrygget kaffe, trenger du ikke å fortvile. Du kan også brygge japansk iskaffe. Dette gjør at kaffen fortsatt blir ren, lys og fruktig.

Ingredienser

  • 1 ss tørkede hibiskusblomster
  • 2 dl varmt vann
  • 2 dl kaldbrygget kaffe
  • 1 ss ferskpresset appelsinsaft
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Ha hibiskusblomstene i en kopp, og tilsett det varme vannet. La teen trekke i 10 minutter.
  2. Sil av blomstene, og la teen avkjøles.
  3. Bland sammen den kalde hibiskusteen med kaldbrygget kaffe og ferskpresset appelsinsaft.
  4. Fyll et høyt glass med isbiter, og hell hibiskuskaffen over.
  5. Pynt gjerne med en appelsinskive!