Kaffemarinerte grillspyd – sommerens store smaksopplevelse

En spennende rett til grillkvelden!

Seks kaffemarinerte grillspyd med kylling og grønnsaker ligger på et mørkt underlag Kaffemarinerte grillspyd er perfekt for varme sommerkvelder. Foto: Colourbox.com

Sommeren har ankommet for alvor, noe som betyr at grillsesongen er i gang for fullt. Mange leter etter nye og spennende retter å imponere med på grillkveldene, og her har vi en oppskrift som skiller seg ut: kaffemarinerte grillspyd.

Å bruke kaffe i matlaging er en trend som har fått stadig mer oppmerksomhet, og det med god grunn. Kaffe tilfører nemlig en rik dybde av umami, og en elegant bitterhet som forsterker smaken i både kjøtt og grønnsaker. Sammen med soyasaus, honning og ingefær får man en kompleks og harmonisk smaksprofil som passer perfekt til grillen.

Oppskrift på kaffemarinerte grillspyd

Vi anbefaler å bruke en kraftig kaffe til denne oppskriften. Det passer for eksempel svært godt med både Brazilian Pea Blend Espresso og Kontinental Franskbrent fra Coffee of the World.

Denne oppskriften gir nok til 4 porsjoner.

Ingredienser – marinade

  • 1 dl sterk kaffe, avkjølt
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts fersk ingefær, revet
  • ½ ts chiliflak
  • 1 ss limesaft, ferskpresset
  • Salt
  • Pepper

Ingredienser – grillspyd

  • 500 gram kylling eller tofu
  • Paprika
  • Rødløk
  • Squash

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene til marinaden i en bolle, og rør det sammen.
  2. Kutt opp kylling/tofu i store terninger, og plasser i marinaden. Dekk til bollen med plast og la stå i kjøleskapet i minst 1 time, gjerne over natten.
  3. Kutt opp grønnsakene i passende størrelse.
  4. Tre kylling/tofu og grønnsaker vekselvis på grillspyd.
  5. Grill over medium varme i 10–15 minutter. Snu på dem underveis, og pensle med den resterende marinaden under grillingen for ekstra smak.