Cloud coffee med kokosvann og plantebasert melk

Dette er den perfekte sommerdrikken!

Et glass med cloud coffee står på en kjøkkenbenk Cloud coffee florerer på TikTok. Foto: Adobe Firefly

Cloud coffee er en forfriskende og lett sommerdrikk. Den er like perfekt som en avkjølende avslutning på en varm dag som for en oppkvikkende morgenboost. Iskaffen har blitt svært populær på sosiale medier den siste tiden, og kombinerer det beste fra flere populære trender: plantebaserte ingredienser, tropiske smaker og visuelt tiltalende drikker som gjør seg godt på Instagram og TikTok!

Navnet «cloud coffee» kommer fra den skylignende formen som dannes når man heller kaffe forsiktig oppi kokosvann og plantebasert melk. Resultatet er en kaffeopplevelse som både ser imponerende ut, og som smaker fantastisk! Med sin naturlige sødme fra kokosvannet og kremete tekstur fra plantemelken, er denne kaffedrikken et friskt alternativ til tradisjonell iskaffe.

Oppskrift på cloud coffee

En av de store fordelene med cloud coffe er at den er utrolig fleksibel. Du kan bruke den plantebaserte melken du liker best – havremelk gir en rund og fyldig smak, mandelmelk tilfører et nøttepreg og soyamelk gir en nøytral og kremet base.

Dersom du ikke har tilgang til espresso, er det fullt mulig å bruke litt ekstra sterkt brygget kaffe i stedet for. Ønsker du en mildere smaksopplevelse, egner det seg godt med kaldbrygget kaffe. Uansett tilberedelsesmetode anbefaler vi å bruke en mørkbrent og kraftig kaffe. Vi kan for eksempel anbefale Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World, ettersom denne har en kraftig og kremet smak med innslag av sjokolade og nøtter.

For best resultat, bruk kokosvann som er kjøleskapskaldt.

Ingredienser

  • 60 ml espresso
  • 150 ml kokosvann
  • 50 ml plantebasert melk
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Fyll et høyt glass med isbiter.
  2. Hell kokosvann over isbitene.
  3. Hell oppi plantebasert melk.
  4. Topp til slutt opp med kaffen. Bruk gjerne baksiden av en skje for at kaffen ikke skal blande seg med kokosvannet og plantemelken, men legger seg som en karakteristisk «sky» på toppen.
  5. Pynt gjerne med noen kokosflak!

Tips! Ønsker du litt ekstra smak, kan du tilsette noen dråper vaniljeekstrakt eller en klype kanel.