Dette er den perfekte sommerdrikken!
Navnet «cloud coffee» kommer fra den skylignende formen som dannes når man heller kaffe forsiktig oppi kokosvann og plantebasert melk. Resultatet er en kaffeopplevelse som både ser imponerende ut, og som smaker fantastisk! Med sin naturlige sødme fra kokosvannet og kremete tekstur fra plantemelken, er denne kaffedrikken et friskt alternativ til tradisjonell iskaffe.
En av de store fordelene med cloud coffe er at den er utrolig fleksibel. Du kan bruke den plantebaserte melken du liker best – havremelk gir en rund og fyldig smak, mandelmelk tilfører et nøttepreg og soyamelk gir en nøytral og kremet base.
Dersom du ikke har tilgang til espresso, er det fullt mulig å bruke litt ekstra sterkt brygget kaffe i stedet for. Ønsker du en mildere smaksopplevelse, egner det seg godt med kaldbrygget kaffe. Uansett tilberedelsesmetode anbefaler vi å bruke en mørkbrent og kraftig kaffe. Vi kan for eksempel anbefale Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World, ettersom denne har en kraftig og kremet smak med innslag av sjokolade og nøtter.
For best resultat, bruk kokosvann som er kjøleskapskaldt.
Tips! Ønsker du litt ekstra smak, kan du tilsette noen dråper vaniljeekstrakt eller en klype kanel.
En deilig og frisk iskaffe!
Det er store variasjoner mellom ulike typer plantemelk.