Søt og kremet Oreo-iskaffe!

Denne blir garantert en favoritt.

Et glass med Oreo-iskaffe står på en blå duk Denne iskaffen kommer til å falle i smak hos alle Oreo-elskere! Foto: Colourbox.com

Oreo er en ikonisk kjeks som dukket opp for første gang i 1912 i USA. Siden den gang har kjeksen reist verden rundt, og kan finnes i matbutikker i de aller fleste land. Kjeksen kan spises som den er, men brukes minst like ofte i desserter som kaker og milkshaker – og i kaffe, sånn som i denne oppskriften på Oreo-iskaffe.

I 2020 ble det rapportert at nordmenn er blant de største forbrukerne av Oreo i Europa. Vi spår derfor at Oreo-iskaffe kommer til å bli en favoritt!

Oppskrift på Oreo-iskaffe

Til denne oppskriften kan du brygge kaffen på den måten du selv foretrekker. Uavhengig av hvilken bryggemetode du bruker, anbefaler vi å bruke en mørkbrent kaffe. Lysbrente kaffetyper vil nemlig bli for delikate og syrlige, og kaffesmaken vil forsvinne litt. For eksempel er både Brazilian Pea Blend Espresso og Kontinental Franskbrent fra Coffee of the World ypperlige valg for denne oppskriften.

Ingredienser

  • 2 dl kaffe
  • 4 Oreo-kjeks
  • ½ dl melk
  • Isbiter
  • Pisket krem

Fremgangsmåte

  1. Brygg kaffe med ønsket bryggemetode.
  2. Ha 3 Oreo-kjeks i bunnen av kopp, og knus dem lett.
  3. Hell kaffen over i koppen, og la Oreo-kjeksen ligge i kaffen noen minutter.
  4. Rør godt, slik at Oreo-kjeksen løser seg så mye opp som mulig.
  5. Ha isbiter i et høyt glass, og sil kaffen over isbitene. Slik blir du kvitt de små Oreo-bitene som ikke løste seg opp.
  6. Tilsett melk og rør.
  7. Topp kaffen med pisket krem. Knus den siste Oreo-kjeksen, og strø den på toppen av kremen.
  8. Ha et sugerør oppi glasset, og nyt umiddelbart!

PS! Denne oppskriften kan også lages med kaldbrygget kaffe. Ettersom Oreo-kjeksen ikke vil løse seg opp på samme måte i kald kaffe, anbefaler vi da å kjøre kaffen og kjeksen i en blender. Sil deretter kaffen over i et glass med isbiter.

Oppskrift inspirert av: yourdreamcoffee.com