Denne kaffen vil du ikke gå glipp av!
Cecar Delgado Peru er en lysbrent spesialkaffe. Kaffebønnene er en blanding av sortene Bourbon, Pache og Catimor, og er dyrket på 1300 moh. i den peruanske fjellheimen. Dyrkingshøyden gjør at kaffen fremhever smaksnoter av sitrus, vanilje, sjokolade og nøtter. Kaffen blir vasket, noe som gir en ren og klar smaksprofil. Brenningsgraden sørger for å fremheve den naturlige sødmen og fruktigheten til kaffebønnene. Kaffen har en delikat smak av karamell og vanilje, med et hint av tørket frukt. Den er balansert, og gir en elegant og behagelig smaksopplevelse.
Kaffebønnene kommer fra kaffefarmen La Mina i hjertet av Peru. Her dyrker Cecar Delgado kaffe basert på kunnskap som har gått fra generasjon til generasjon. Med spesialisert opplæring har han forbedret prosessene rundt kaffedyrkingen, og fokuserer på kvalitet i alle ledd.
Cecar og broren dyrker kaffe på to nabofarmer, og er samtidig aktive medlemmer av kaffefellesskapet Cerro Blanco – oppkalt etter en karakteristisk, kalkholdig hvit ås i området. Dette fellesskapet gir tilgang til støtte innen foredling, smaking, lagring og eksport, noe som sikrer kaffe av høy kvalitet. Gjennom Cerro Blanco deltar de også i et skogplantingsprosjekt for å fremme bærekraftig jordbruk. Resultatet er en kaffe som ikke bare har høy kvalitet og unik karakter, men som også er sporbar.
Innhøstingen av kaffebønnene ble gjort i juli 2024, og resultatet er en kaffe som gjenspeiler terroiret og det dedikerte arbeidet som ligger bak hver eneste bønne. Kaffen kommer i et begrenset opplag, og selges kun hos Meny og større SPAR-butikker.
Cecar Delgado Peru er en lysbrent kaffe, og det profesjonelle cuppingteamet hos Coffee of the World anbefaler derfor å brygge denne kaffen som håndbrygget kaffe eller kaldbrygget kaffe. Dette er nemlig bryggemetoder som fremhever kaffens smaksprofil og naturlige sødme.
Håndbryggmetoder gir full kontroll over bryggeprosessen; man kan tilpasse malingsgraden, vanntemperaturen og helleteknikken for å trekke ut kaffens finere nyanser. Den lyse brenneprofilen betyr at kaffen har relativt høy syrlighet, noe som best fremheves med en langsom ekstraksjon. Resultatet blir en ren og lys kaffe.
Den naturlige sødmen i Cecar Delgado Peru kan komme godt frem ved å lage kaldbrygget kaffe. Den lange trekketiden fremhever nemlig sødmen og fruktigheten til kaffen, samtidig som bitterheten og syrligheten dempes.
Siden Cecar Delgado Peru er en lysbrent kaffe, anbefales det ikke å tilberede den i espressomaskin eller mokkakanne. Dette vil nemlig kunne bli for dominerende, og resultatet vil kunne bli en espresso som er både skarp og ubalansert.
Les mer om kaffen på coffeeoftheworld.no.
Dette er en mørkbrent kaffe med mye sødme!
En dobbelsertifisert kaffe fra Coffee of the World.
Dette er en kaffe du ikke vil gå glipp av!
Den milde og velbalanserte smaken vil gi deg en fin opplevelse på hjemmekontoret.