Übermilk er en ny type melkesteamer

Perfekt melkeskum med ett trykk.

Produktbilde av en Übermilk Foto: Übermilk

Felles for en rekke espressobaserte kaffedrikker, slik som for eksempel cappuccino og kaffe latte, er at de lages med steamet melk. Som forbruker er nok ikke dette noe man tenker spesielt nøye over, men det krever faktisk mye øvelse å steame melk på riktig måte. Og gjøres det feil, blir kaffeopplevelsen en helt annen enn man forventer.

Baristaer bruker derfor mye tid på å lære seg teknikken for hvordan man steamer melk på riktig måte. Et nytt produkt på markedet gjør imidlertid jobben veldig mye enklere, og gjør resultatet mer konsekvent, ettersom den er en automatisk melkesteamer ved navn Übermilk.

Hvorfor er det krevende å steame melk?

Når man steamer melk, tilfører man et varmt damptrykk til melken. Dette både varmer opp og tilfører luft til melken slik at det dannes bobler. Det er imidlertid mer innviklet enn å bare ha en dampstav oppi melken, og vente på at den blir ferdig.

Man må sørge for at melken får riktig temperatur, og man må tilføre riktig mengde luft avhengig av hva slags kaffedrikk man skal lage. For eksempel skal cappuccino ha makroskum, og skal dermed tilføres mer luft under steamingen slik at resultatet blir et «tørrere» skum med større bobler. Kaffe latte skal derimot ha mikroskum, som tilføres mindre luft og dermed får et «våtere» skum med mindre bobler. Nøyaktig hvor mye luft som skal tilføres i de forskjellige oppskriftene, er noe man må øve seg på for å få til.   

Eventuelt kan man skaffe seg en Übermilk.

Slik fungerer Übermilk

Übermilk er svært enkel å bruke: Alt man behøver å gjøre, er å trykke på en knapp, og så kommer det perfekt steamet melk ut av maskinen. I stedet for å bruke damp og varme til å steame melken, overfører maskinen kald melk fra et kjøleskap og inn i et «luftrom» hvor det tilføres luft i melken. Her er det en ventil som kontrollerer at det er riktig mengde luft som inkorporeres i melken. Den renner deretter gjennom en kraftig varmeovn og et filter, og ut av maskinens munnstykke.

Übermilk er perfekt for alle som krever høy standard for kvalitet, og som samtidig ønsker å effektivisere bedriften og baristaenes arbeidsflyt. Übermilk lager perfekt steamet melk gang på gang, og kan lage steamet melk til så mye som 250 (!) kaffedrikker i timen.

Produktet reduserer samtidig tiden baristaer trenger for trening, reduserer melkesvinn ettersom man får nøyaktig den mengden steamet melk man trenger, og lar baristaene konsentrere seg om andre oppgaver – slik som kundekontakt.

Les mer om produktet på rrebel.no.

Relaterte artikler