Fra 12 til 2 timer.
Foto: Colourbox.comSå hvorfor snakker vi om sous vide på en nettside som handler om kaffe? Jo, fordi det er mulig å lage kaldbrygget kaffe med denne teknikken! Vanligvis må kaldbrygget kaffe stå og trekke i kjøleskapet i 12–24 timer før den er ferdig. Lager man det i en sous vide-maskin, er imidlertid kaffen ferdig på kun 2 (!) timer.
Grunnen til at kaldbrygget kaffe er så populært, er at kaffen får en mild og søt smaksprofil uten bitterheten til varmbrygget kaffe. Det kalde vannet trekker nemlig ut færre bitterstoffer fra kaffebønnene. På grunn av at vannet er kaldt, kreves imidlertid mer tid til å ekstrahere alle smakene fra kaffen.
Selv om kaldbrygget kaffe med sous vide-teknikken er ferdig på kun 2 timer, får kaffen likevel den samme gode smaksprofilen som ved klassisk kaldbrygget kaffe. Det betyr at man ikke lenger trenger å planlegge den kaldbryggede kaffen et døgn i forveien!
Å lage kaldbrygget kaffe på denne måten er også svært enkelt. Faktisk er det ikke noe særlig mer komplisert enn å lage vanlig kaldbrygget kaffe! Den største «utfordringen» er at du trenger en sous vide-maskin.
Kaldbrygg gir en leskende, søtlig og fruktig iskaffe.
Termos og kaffebrygger i ett!
Begge drikkes kaldt, men de ulike bryggemetodene gir ulike smaksopplevelser.