Kaffepasta … i tube?

En ny type instantkaffe.

En tube med No Normal-kaffepasta ligger ved siden av en emaljekopp på toppen av Romsdalseggen Det gjorde seg med litt kaffe på toppen av Romsdalseggen! Foto: Sjo og Floyd

«Nå kan du nyte kaffepasta fra tube!»

Det er mange ting som er overraskende med denne setningen. For det første: Hva menes med kaffepasta? Og for det andre: Hvorfor kommer den såkalte kaffepastaen i tube? Skal man bruke den som tannkrem? Og ikke minst: Hvorfor er dette noe vi i det hele tatt snakker om?!

En person klemmer ut kaffepasta fra en kaffetube

Foto: No Normal Coffee

Instantkaffe til bruk i villmarka

Kaffepasta er rett og slett en ny type instantkaffe, laget av det sveitsiske selskapet No Normal Coffee. Grunntanken til selskapet er at naturen ikke bare er et sted, men en sentral del av eksistensen vår, hvor vi kan utfordre oss selv og finne klarhet. I forbindelse med dette har No Normal Coffee ett mål: å gjøre disse dyrebare øyeblikkene enda bedre. Hvordan? Med kaffe, selvsagt!

Menneskene bak No Normal Coffee er Alexander Häberlin og Philippe Greinacher, som deler lidenskap for både eventyr og kaffe, samtidig som de nekter å slå seg til ro med middelmådighet. De så derfor en mulighet for å lage et produkt som gjør det enkelt å nyte kvalitetskaffe, selv når man befinner seg midt i villmarka. Resultatet ble kaffepasta på tube.

To tuber med kaffepasta ligger på skogbunnen ved siden av to kopper kaffe

Foto: No Normal Coffee

Klem – hell – rør – nyt!

Å lage kaffe med kaffepastaen kunne ikke vært enklere. Klem litt kaffepasta på en skje, og putt skjeen i en kopp. Hell varmt vann i koppen og rør til alt er godt blandet. Deretter er det bare å nyte kaffen! Det er også mulig å blande kaffepastaen med kaldt vann, melk eller andre drikkevarer.

Vi kan selv skrive under på at dette er en helt unik måte å nyte kaffe på, ettersom vi hadde med oss et par kaffetuber på campingtur i den norske fjellheimen i sommer – en gave fra Alexander og Philippe. Kaffepastaen kom godt med da vi hadde begrensede muligheter for å lage kaffe, for eksempel da vi var på tur langs Romsdalseggen. Vår favoritt er imidlertid å bruke kaffepastaen som base til å lage iskaffe.

Kaffepastaen kan i tillegg spises – enten direkte fra tuben, eller som pålegg.
– Jeg anbefaler å teste den ut med banan eller sjokolade, tipset Alexander oss om da vi snakket med ham. Og det måtte vi selvsagt gjøre – og ble raskt overbevist om at denne kaffen ikke bare er nydelig å drikke, men også å spise.

Hver tube inneholder 100 gram kaffepasta, noe som tilsvarer omtrent 20 kopper kaffe, avhengig av hvor sterk man lager kaffen. Pastaen er laget med 100 prosent arabica fra Colombia, med kaffebønner som er Fairtrade-sertifisert. Salget av kaffepastaen begynte i Sveits i mai, og ble internasjonalt tilgjengelig i juni. Dette er altså et helt nytt produkt.

Kaffepastaen kan kjøpes på nonormal.com.

Relaterte artikler