Kan vi friste med en rosa islatte?

En stilig og smakfull islatte!

En person heller en espresso oppi en rosa islatte Foto: Colourbox.com

Skal vi tro det amerikanske trendbildet, er rosa mat og drikke in for tiden. Men uavhengig av om dette stemmer eller ikke, kan vi uansett anbefale å teste ut denne oppskriften på rosa islatte!

Nei – dette er ikke en vanlig islatte som er tilsatt konditorfarge. Den rosa fargen kommer nemlig fra hjemmelaget jordbærsirup. Nam!

Oppskrift på rosa islatte

Det eneste som er litt tidkrevende med denne oppskriften, er å lage jordbærsirupen. Du kan derfor gjerne lage litt ekstra mye, slik at du har stående klart i kjøleskapet til når lysten måtte melde seg! Jordbærsirupen har nemlig en holdbarhet på opptil 5 dager når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet.

Dersom du ikke har tilgang på espresso, kan du fint bruke vanlig kaffe eller kaldbrygget kaffe. Da bør du imidlertid bruke litt mer kaffe enn det som står i oppskriften, slik at kaffesmaken ikke overdøves fullstendig. Bruk gjerne også en kraftig og mørkbrent kaffe, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.

Ingredienser – jordbærsirup

  • 3 dl jordbær i biter
  • ½–1 dl vann

Fremgangsmåte – jordbærsirup

  1. Kutt opp ferske jordbær og ha i en blender. Tilsett litt vann, og kjør blenderen til du får en puré.
  2. Ha jordbærblandingen i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Senk varmen og la blandingen småkoke i omtrent 10 minutter. Pass på å røre slik at det ikke brenner seg.
  3. Sil jordbærpuréen over i en lufttett beholder, og la den avkjøles før du setter på lokket.

PS! Ønsker du en søtere sirup, kan du tilsette opptil ½ dl brunt sukker før jordbærblandingen kokes opp.

Ingredienser – rosa islatte

  • 30 ml espresso
  • 2 ss jordbærsirup
  • 2 ss kondensert melk
  • 2 dl melk
  • Isbiter

Fremgangsmåte – rosa islatte

  1. Ha jordbærsirup og kondensert melk i et høyt glass. Rør så det blander seg.
  2. Fyll glasset med isbiter.
  3. Hell over melken og rør.
  4. Hell espressoen på toppen, og nyt synet av den marmorerte effekten!
  5. Rør gjerne islatten ordentlig sammen før du drikker den.

Relaterte artikler