Kaffe latte med karamellpopkorn er en TikTok-trend

Salt, søtt og bittert.

Et glass med kaffe latte med karamellpopkorn står på en benk med en bolle i bakgrunnen Foto: Adobe Firefly

Dersom du er aktiv på TikTok, kan det hende du har fått med deg denne nye kaffetrenden: kaffe latte med karamellpopkorn.

«Hæ?» sier du kanskje. Det sa vi også. Men visstnok passer det salte, søte og sprø karamellpopkornet godt på toppen av en bitter og fyldig kaffe latte. Her får du derfor oppskriften!

Oppskrift på latte med karamellpopkorn

Karamellpopkorn er et perfekt eksempel på at søtt og salt er en nydelig kombinasjon. Og dersom du kombinerer det med bitter espresso i tillegg, blir det en smakseksplosjon uten like.

Ingredienser

  • 1 ss karamellsaus
  • 2 dl melk
  • 1 ts sjokoladesaus
  • 30 ml espresso
  • En håndfull karamellpopkorn

Fremgangsmåte

  1. Ha karamellsaus i et glass.
  2. Hell oppi varm melk, og bruk en melkeskummer til å steame melken.
  3. Tilsett litt sjokoladesaus, og rør slik at det blander seg.
  4. Tilsett espresso.
  5. Topp latten med karamellpopkorn, og pynt gjerne med litt ekstra karamellsaus!

Oppskrift på karamellpopkorn

Når man lager karamellpopkorn, er det viktig at alt popkornet dekkes av karamell. Det er nemlig dette som gjør at popkornet ikke trekker til seg kaffe og blir fuktig når det puttes oppi glasset.

Ingredienser

  • 100 gram poppet popkorn
  • 200 gram sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss romtemperert smør

Fremgangsmåte

  1. Ha vann og sukker i en kjele, og kok opp på middels varme. Pass på å ikke røre underveis, ettersom dette kan gjøre at sukkeret krystalliserer seg.
  2. Trekk kjelen av varmen når sukkeret får en jevn, gyllen farge.
  3. Tilsett smøret, og rør til du får en glatt og blank masse.
  4. Ha popkornet i en bolle, og hell over karamellen. Rør slik at alt popkornet blir jevnt dekket av karamell.
  5. Hell popkornet over på et bakepapir, og spre det utover slik at ingen popkorn ligger inntil hverandre. La det ligge til det er fullstendig avkjølt.
  6. Oppbevar popkornet i en lufttett beholder i romtemperatur.