En sør-koreansk (!) vri på en østerriksk kaffe.
Foto: Synnøve Finden‘Der Einspänner’ betyr bokstavelig talt ‘hestevognen’. Årsaken til at kaffedrikken har fått dette navnet, er fordi den ble laget spesielt for kusker som satt på hestevogner med én hest. Siden de bare trengte å bruke én hånd for å styre hesten, hadde de også én hånd ledig til å drikke kaffe. Kremen på toppen fungerte som et isolerende lag, slik at kusken skulle ha god tid til å drikke kaffen før den ble kald.
Denne oppskriften har en norsk vri – nemlig at den er toppet med revet brunost. Men de som først lagde denne varianten, var imidlertid sør-koreanere. Sør-Korea er nemlig et mekka for brunost, og det finnes til og med egne brunostkaféer der. Og mens vi nordmenn har et ganske snevert bruksområde for brunosten, er sør-koreanere svært kreative. Slik som at de for eksempel bruker det til kaffen.
Dersom du ikke har tilgang til espresso, kan du bruke sterkt brygget kaffe. Bruk en mørkbrent og kraftig kaffetype, slik som for eksempel Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso fra Coffee of the World.
En varmende kaffecocktail til kjølige vinterkvelder!
Gresskarlatten smaker aller best i forbindelse med Halloween!
Med fløte, espresso og vaniljesukker er denne kaffedrikken kremet og søt.
En perfekt kaffedrink på sene sommerkvelder!