Kaffe er effektivt mot fukt i bil

Opplever du ofte dugg og frost på bilrutene? Da kan kaffe være løsningen!

En kvinne har føttene sine på dashboardet i en bil ved siden av en kopp kaffe På våte og kalde dager er bilen spesielt utsatt for fukt og dugg. Foto: Colourbox.com

Vinteren byr på utfordringer for dem med bil.

Snø, slaps og regn om hverandre, og ikke minst store temperatursvingninger, bidrar til å skape fukt i bilen. Kaffe kan faktisk være til hjelp for å redusere problemet.

Viktig å fjerne fukt i bilen

Ikke bare dannes det enkelt kondens i bilen, men vi tar også med oss mye fukt fra snø og regn når vi setter oss inn. Noe av det viktigste man kan gjøre, er derfor å fjerne så mye av denne fukten som mulig, for eksempel ved å dunke snøen av skoene før man setter seg inn. I tillegg er det viktig å tømme matter for vann og kaste ut eventuelle snøklumper.

Likevel vil det alltids dannes kondens inne i bilen – selv dersom man kjører med viftene på fullt. Dette er spesielt irriterende – og ikke minst farlig – når fukten fryser på innsiden av vinduene, eller det skapes dugg som reduserer sikten. Det er her kaffen kommer inn i bildet.

Malt kaffe er løsningen!

En super måte å fjerne fukt som skaper dugg eller frost på innsiden av bilrutene, er rett og slett å bruke kaffe! Og det beste er at metoden er svært enkel; alt du trenger å gjøre, er å fylle en strømpe med kaffe, og så legge strømpen inne i bilen – gjerne på dashbordet. Og vips! så vil kaffen trekke til seg fukt og bidra til at det blir mindre dugg inne i bilen.

For at dette trikset skal fungere, må du bruke kvernet kaffe – ikke hele kaffebønner. Hele bønner har nemlig ikke den samme evnen til å trekke til seg fukt. Malt kaffe vil derimot gjøre underverker. Vi anbefaler å bruke en litt grov malingsgrad, for å unngå kaffestøv som potensielt klarer å «rømme» fra strømpen. Dersom du bruker en tett nylonstrømpe, burde dette imidlertid ikke være noe problem.

Og det aller beste med dette trikset? Bilen kommer til å lukte utrolig deilig – av kaffe!

Relaterte artikler