Enkle triks for en herlig kaffeduft i huset

Er du også en som er glad i duften av kaffe?

Kaffebønner og stearinlys Kombiner kaffebønner med stearinlys og få en herlig duft av kaffe i huset. Foto: Colourbox.com

Vi kan jo ikke alltid ha nytraktet eller nykvernet kaffe i huset til enhver tid, men kaffeduft – det kan vi ha.

Du har sikkert sett at det på mange utesteder er kaffebønner i telysbeholdere. Man opplever ikke en påtrengende sterk kaffeduft likevel, men rommene disse lysene står i, er også som regel store. Det vil derfor gi kraftigere kaffeduft dersom man har kaffebønnene i et mindre rom.

Et enkelt og kjapt alternativ til duftlys

Om du ønsker kaffeduft inne, for eksempel på kjøkkenet ditt, kan du gjøre følgende:

  1. Ta frem en romslig telysbeholder, et norgesglass, eller en glassvase.
  2. Dekk bunnen med et lag kaffebønner, 2–3 cm tykt.
  3. Sett et telys godt ned i kaffebønnene. Bruk gjerne de store lysene, og husk at det må være lys som sitter i en metallform. Disse lysene får varmest overflate, og vil derfor varme opp kaffebønnene og på denne måten frigjøre mer aroma enn om du bruker telys i plastformer.

Og for ordens skyld: Kaffens aroma varer selvsagt ikke evig! Den vil tape seg over tid. Det løser du enkelt ved jevnlig å skifte ut kaffebønnene i telysbeholderen. Da vil deilig kaffeduft på ny spre seg i rommet.

Relaterte artikler