Kaffe effektivt mot fukt i bil

En super måte for å fjerne fukt som skaper dugg eller frost på innsiden av bilvinduene!

Fukt i bilen: Innsiden av en bil. vinduene er våte. Ikke bare er duggete vinduer irriterende, men det kan være direkte farlig. Foto: Colourbox.com

Vinteren byr på utfordringer for dem med bil.

Snø, slaps og regn om hverandre, og ikke minst store temperatursvingninger, bidrar til å skape fukt i bilen. Kaffe kan faktisk være til hjelp for å redusere problemet.

Viktig å fjerne fukt i bilen

Det dannes lett kondens, i tillegg til den fukten vi tar med oss fra snø og regn når vi setter oss inn i bilen. Det er selvfølgelig viktig at vi fjerner så mye fukt som mulig. Dette gjør vi jo nærmest automatisk når vi tømmer mattene for vann eller kaster ut snøklumper. Men selv om vi kjører med viftene på fullt, vil det dannes fukt inne i bilen. Dette er spesielt irriterende når fukten fryser på innsiden av vinduene, eller skaper mye dugg som reduserer sikten.

Bruk malt kaffe

En super måte for å fjerne fukt som skaper dugg eller frost på innsiden av bilvinduene, er å bruke kaffe! Metoden er svært enkel. Du fyller rett og slett en strømpe med kaffe, og så legger du strømpen inne i bilen – gjerne på dashbordet. Husk på å bruke kvernet kaffe, ikke hele bønner! Hele bønner har ikke den samme evnen til å trekke til seg fukt. Malt kaffe derimot, trekker til seg fukt og vil bidra til mindre dugg inne i bilen.

Om du i tillegg liker duften av kaffe, får du jo både i «pose og sekk»!

Relaterte artikler