Mandelfyllet gjør kaken god, saftig og holdbar.
Lag gjerne to i slengen, for denne fyrstekaken er like god om du fryser den. Foto: Sjo og FloydDa har du kanskje minner om en tørr og til dels steinhard kake som kom i en aluminiumsform? Eller er du en av dem som får gode minner om kaffe på sengen og late dager med kos og kortspill bare du hører ordet fyrstekake?
Uansett hvilken kategori du tilhører, vil vi anbefale deg å bake denne klassiske kaken. Det er få kaker som smaker bedre sammen med kaffe enn fyrstekake.
Lag gjerne to i slengen, for denne kaken er like gode om du fryser den. Et tips er å dele kaken opp i serveringsbiter, før du legger dem i fryseren. Da er det veldig enkelt å ta opp ønsket antall biter, for eksempel når du får gjester, eller en lørdags morgen til kaffen.
Til denne kaken er det to ting du lager; det første er en mørdeig, det andre er mandelmassen. Vi har valgt en 123-oppskrift på mørdeig. Denne var populær på skolekjøkkenet på 70-tallet, og er like god i dag.
Når kaken er ferdig stekt, bør du unne deg en smakebit. Lag deg gjerne en opp med nytraktet kaffe ved siden av!
Lær om fyrstekakens opphav på Norsktradisjonsmat.no.
Disse sjokoladekakebitene med sjokoladeglasur smaker ikke bare digg – de er også enkle å lage.
Denne kaken er uimotståelig i flere dager – hvis den ikke spises opp med én gang!
Kaffe-éclair er en favoritt for mange. Her snakker vi en fransk fristelse!
Her får du oppskriften på en supersaftig og velsmakende kaffekake.