Saftig sjokoladekake med kaffe
Denne kaken er uimotståelig i flere dager – hvis den ikke spises opp med én gang!
Kremen kan legges som glasur på toppen, men kan også lages slik at den smelter inn i kaken. Foto: Colourbox.com
Sjokoladekake er noe de fleste av oss setter pris på. Her får du oppskriften på en herlig sjokoladekake med mørk sjokolade og kaffe.
Kaken kan gjerne stå et par dager før den nytes, og er derfor perfekt til for eksempel hytteturer, eller dersom du har dårlig tid samme dag som du skal ha selskap. Bare lag sjokoladekaken i forveien, så har du én ting mindre du skal gjøre før besøket dukker opp!
Sjokoladekake
Ingredienser – kake
- 400 g hvetemel
- 250 g sukker
- 250 g smør
- 4 egg
- 6 toppede ss kakao
- 4 ts frysetørket kaffe
- 4 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1,5 dl melk
- 1,5 dl kokende vann
Fremgangsmåte – kake
- Pisk sukker og smør hvitt. Tilsett deretter ett og ett egg, og rør inn.
- Bland sammen det tørre, og sikt det inn i eggeblandingen.
- Spe melken inn i røren.
- Hell til slutt i det kokende vannet. Deigen skal være relativt flytende.
- Stek kaken på 180ºC midt i ovnen i 1 time. Legg på folie etter ca. 25 minutter.
Ingredienser – krem
- 200 g smør
- 3 dl melis
- 3 ss kakao
- 1 eggeplomme (sløyfes om du vil ha at kremen skal trekke inn i kaken)
- Et par skjeer espresso, eventuelt frysetørket kaffe
Fremgangsmåte – krem
- Rør sammen smør, melis og kakao. Ta i melisen litt om litt. Du kan bruke mer eller mindre melis, alt etter hvilken konsistens du ønsker.
- Rør (eventuelt) inn eggeplommen.
- Rør inn kaffen til slutt.
- Avkjøl kaken om du vil ha kremen som et lag inne i kaken.
- Dersom du vil ha kaken tyngre, kan du la være å ta egg i kremen, stikke noen hull i toppen på kaken og helle over kremen mens kaken er varm. Kremen vil da smelte inn i kaken og gjøre den «soggy».
- Nyt kaken med en god kopp kaffe, gjerne mørkbrent.