Mocca éclair er en deilig kake for kaffeelskere

Kaffe-éclair er en favoritt for mange. Her snakker vi en fransk fristelse!

Mocca éclairs ligger på et fat. Det er dekorert med jordbær. I bakgrunnen er det en kopp kaffe. Det finnes mange ulike varianter av éclairs. Denne har herlig smak av kaffe og sjokolade. Foto: Colourbox.com

Mocca éclair er en avlang vannbakkels med en deilig kaffetwist, og den gir oss vann i munnen!

For å lage mocca éclair starter du med en vanlig oppskrift på vannbakkels. Deretter deler du vannbakkelsene i to på langs, og sprøyter på moccakrem. Det hele toppes med sjokoladeglasur. Det kan ikke bli stort bedre!

Ingredienser – vannbakkels

  • 2,5 dl vann – eventuelt kan du dele denne mengden likt med vann og melk
  • 100 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 5 egg

Fremgangsmåte – vannbakkels

  1. Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
  2. Gi vann (evt. vann og melk) et oppkok.
  3. Rør inn alt melet på én gang. Rør til deigen slipper bunnen og kantene.
  4. Ta kjelen av varmen, og la deigen avkjøles litt.
  5. Tilsett ett og ett egg mens du rører mellom hver gang – helst opptil 5 minutter per egg. På denne måten blir deigen luftig og god. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til dette.
  6. Ta deigen over i en sprøytepose med stor tut.
  7. Legg 15 cm lange «pølser» med godt mellomrom på bakepapir.
  8. Stek kakene i 25–35 minutter. NB! Du må ikke åpne ovnsdøren de første 20 minuttene, for da faller kakene sammen og vil ikke reise seg igjen.
  9. Ta kakene ut av ovnen og avkjøl dem på rist.
  10. Mens kakene avkjøles lager du moccakremen.

Ingredienser – moccakrem og glasur

  • 3–4 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 2 plater gelatin (kan sløyfes dersom du skal servere kakene med det samme)
  • 1 dl mørkbrent espresso (kan byttes ut med kakao eller bær)

Til glasuren trenger du melis, som du rører ut med espresso til den har passelig konsistens.

Fremgangsmåte – moccakrem

  1. Løs opp gelatinen i kaffen.
  2. Pisk kremen stiv med sukkeret.
  3. Bland kaffen og kremen sammen forsiktig. Du kan også bytte ut kaffe med kakao, solbær, rips eller andre halvfaste bær for en barnevennlig versjon. Du renser da bærene, knuser dem med stavmikser eller lignende, siler bærmassen og bruker pureen i kremen og glasuren. Dersom du bruker kakao, må du løse den opp i litt vann, ca. 2 ss kakao i 1 dl vann.
  4. Del de nå avkjølte vannbakkelsene med en skarp kniv på langs, i en over- og en underdel.
  5. Sprøyt kremen i en eller to rekker på underdelen
  6. Ha glasur på overdelen før du legger den oppå underdelen.
  7. Serveres med en god kopp nytraktet kaffe.

Relaterte artikler