Barnevennlig sjokoladekake i brødform

Dette er en sjokoladekake som alle elsker, både voksne og barn.

Sjokoladekake med kokos Oppskriften til Ida Gran-Jansen er en vri på den klassiske langpannekaken. Foto: Ida Gran-Jansen

Ida Gran-Jansens sjokoladekake er laget i en brødform, og har godt med glasur både mellom kaken og på toppen.

I oppskriften er det til glasuren brukt presskannekaffe, men du kan også bruke andre bryggemetoder. Det viktigste er at du bruker kaffebønner av god kvalitet, og at du brygger kaffen sterk.

Oppskrift

Ingredienser – kakebunn

  • 1 egg
  • 100 g sukker
  • 75 g smeltet smør
  • 35 g mørk sjokolade
  • 0,75 dl melk
  • 150 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss kakaopulver

Ingredienser – glasur

  • 125 g smør
  • 5 ss sterk kaffe
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 5 dråper romessens
  • 500 g melis

Fremgangsmåte – kakebunn

  1. Forvarm ovnen til 175ºC og kle en brødform med bakepapir.
  2. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
  3. Smelt smør og rør inn sjokolade slik at den smelter i smøret.
  4. Rør sammen de tørre ingrediensene, og ha de oppi eggedosisen sammen med smeltet smør/sjokolade og melk. Rør sammen.
  5. Hell røren i formen og stek i ca. 35–40 minutter, eller til sjokoladekaken er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Fremgangsmåte – glasur og kakebunn

  1. I en kjele kan du smelte smør sammen med kaffe.
  2. Pisk inn kakaopulver, vaniljesukker, salt, romessens og melis. Varm opp på medium varme mens du pisker. Du vil da få en jevn glasur.
  3. Del kaken i to på langs og legg den ene delen tilbake i brødformen. Hell halvparten av glasuren over, og legg den andre kakebunnen oppå. Hell resten av glasuren på toppen og dryss over med kokos eller annen ønsket topping.
  4. Server gjerne med en god kopp kaffe til.

Dette er en barnevennlig sjokoladekake som alle kommer til å elske! Oppskriften er lånt fra Ida Gran-Jansen sin blogg.

Relaterte artikler