Kombinasjonen av kaffe og karamell er utrolig god!
Nam! Denne kaken forsvinner raskt om du lar den blir stående fremme. Foto: Ida Gran-Jansen
Et godt tips er å lage karamellen først, slik at den kan avkjøle seg mens du lager kakebunnen – som er en deilig og saftig vaniljekake. Glasuren kan du lage til slutt.
Hvilken kaffe du bruker når du lager kaker er av betydning. Det er for eksempel ikke alle kaffetyper som smaker så godt sammen med melk og fløte. Et generelt tips er å bruke en mellom- eller mørkbrent kaffetype, gjerne fra Sør-Amerika. I karamell- og kaffeglasuren i denne oppskriften har Ida Gran-Jansen brukt Farmers Coffee; en colombiansk kaffe med god fylde og fin syrlighet. Ida bruker en presskanne, men du kan også bruke annet bryggeutstyr.
Oppskriften er lånt fra Ida Gran-Jansen sin blogg.
Disse sjokoladekakebitene med sjokoladeglasur smaker ikke bare digg – de er også enkle å lage.
Dette er en sjokoladekake som alle elsker, både voksne og barn.
Se for deg en brownie toppet med kaffe- og sjokoladekrem som smelter på tungen. Prøv Ida Gran-Jansens oppskrift på denne farlig gode brownien!
Denne kaken er en lettspiselig liten godsak med masse smak.