TravelQueen: Regnskogen i Ecuador

Følelsen av å ligge ute i regnskogen og se soloppgangen var magisk.

En lokal kvinne padler i elven. Vi reiste over tre timer med båt på elven Napo, som er en av sideelvene til Amazonas, før vi gikk over i kano for å komme enda dypere inn i jungelen. Helt på grensen til Yasuni nasjonalpark ligger lodgen «La Selva Jungle Lodge», som drives i samarbeid med den lokale indianerstammen. Foto: TravelQueen

Min rundreise i Ecuador startet i Quito, som ligger 2850 meter over havet. Som turist er det obligatorisk å besøke «The Middle of the World» for å ha et bein på den nordlige halvkule og et bein på den sydlige halvkule.

Ecuador er landet med de store kontrastene. Fjellkjeden Andes deler landet i to, og den aktive vulkanen Cotopaxi ligger sør for hovedstaden Quito. På den ene siden av fjellkjeden strekker den fuktige Amazonasregnskogen seg med sitt biomangfold, mens på den andre siden mot kysten er klimaet tørt og solfylt. Og selvfølgelig Galapagos-øyene.

Kaffe og kakao

Ecuador er storprodusent av kakao, og av sjokoladekjennere blir den ansett som verdens beste. Der det produseres kakao, finnes det også kaffeplantasjer. Lokale småskala-produsenter finnes i regnskogen, i fjellene og på Galapagos. Ecuadorianerne er stolte av nettopp dette, og byr gjerne oss som besøker, på smaksprøver av både lokal kaffe og sjokolade.

Unike opplevelser i regnskogen

Vi reiste over tre timer med båt på elven Napo, som er en av sideelvene til Amazonas, før vi gikk over i kano for å komme enda dypere inn i jungelen. Helt på grensen til Yasuni nasjonalpark ligger lodgen «La Selva Jungle Lodge», som drives i samarbeid med den lokale indianerstammen.

Jeg bodde her i fire dager, og sammen med den lokale guiden, som ble kalt for «fuglemannen», var jeg på oppdagelsesferd i den dype jungelen. Han hadde sitt eget språk for å kalle på både fugler og andre dyr som gjorde opplevelsen helt unik.

Ev kvinne går i jungelen.

Foto: TravelQueen

Lodgen var en av de første i den ecuadorianske jungelen, og er prisbelønt for sin sameksistens med den lokale indianerstammen, og for bærekraftig drift.

Huset mitt hadde utsikt over den store lagunen, hvor apene kastet seg fra tre til tre, og under vannoverflaten lurte pirajaer og krokodiller. Det fantes ikke vinduer i husene, i stedet var det satt opp myggnetting for å holde insekter og andre krypdyr ute. Nærheten til naturens lyder ga opphav til både glede og en anelse frykt.

Dagene startet med yoga på bryggeområdet klokken 05 om morgenen, og følelsen av å ligge ute i regnskogen og se soloppgangen var magisk. Vel viten om at jeg var omringet av dyr og planter som ikke finnes noe annet sted i verden. Dette området har verdens største bio-mangfold og er fortsatt godt bevart. Både lokalsamfunnet og lodgen jobber aktivt for å bevare skogen for fremtidige generasjoner.

La Selva Amazone Ecolodge & Spa

Uten aircondition og med åpne vinduer bor du ute i jungelen. Lydene, duftene og bevegelsene ute i den enorme jungelen kommer tett på. Lodgen har lokale guider som sammen med de høyt utdannede engelsktalende guidene tar deg med ut i regnskogen og viser deg giftig frosk og maur. Her vil du se apene som slenger seg fra tre til tre, og med et yrende fugleliv.

En ape sitter i et tre.

Foto: TravelQueen

Frosk i jungelen.

Foto: Paul Merino

Det serveres en deilig frokostbuffet med frukt fra området, og juicer som kokkene lager hver morgen til oss. Lunsj og middag er smakfullt, og det brukes lokale ingredienser. Det er en opplevelse å bo så tett på dyrelivet, og vil du unne deg litt ekstra luksus er det åpne spaet en opplevelse.

Relaterte artikler