9. mai har du muligheten til å se baristaer og bartendere forene kaffe og alkohol på innovative måter.
Foto: Colourbox.comNM i kaffecocktails 2019 arrangeres av SCA Norway i samarbeid med CASK Norway og Oslo Håndverksdestilleri. Arrangementet er åpent for publikum, og finner sted i lokalene til Oslo Håndverksdestilleri på Bryn i Oslo.
Vinneren skal representere Norge i VM i Berlin, der Coffee in Good Spirits er en av flere konkurranser arrangert av SCA. Konkurransen har blitt arrangert siden 2011.
I NM-konkurransen skal deltakerne lage to identiske varme eller kalde kaffecocktails, i tillegg til to identiske varme Irish Coffee.
Deltakerne får ti minutter til forberedelser og så ti minutter konkurransetid. Under konkurransen holder deltakerne en presentasjon med en beskrivelse av kaffen og alkoholen som er benyttet, i tillegg til en begrunnelse for valgene man har gjort. Hva er det for eksempel de ulike ingredienser tilfører hverandre?
Drikkene vurderes på smak, aroma og visuelle kvaliteter. Deltakernes tekniske ferdigheter og fremføring blir også vurdert.
Deltakerne kan fritt velge bryggemetode for kaffen (espresso, V60, AeroPress, osv.). Kaffen må brygges under konkurransetiden. Les mer om arrangementet på scae.no.
Vil du forsøke å lage dine egne kaffecocktails? Vi har mangle ulike cocktailsoppskrifter her på KaffeGeek, så prøv gjerne en av dem!
Iskaffe med kullsyre kan lages i en rekke varianter – både til hverdags og fest.
Når du lager boblende iskaffe, kan du bruke hva du måtte ønske av kullsyrevann.
En perfekt kaffedrink på sene sommerkvelder!
Dersom du vil kose deg ekstra mye i sommer, anbefaler vi disse oppskriftene!