Snart klart for kaffe-NM og kaffefestival

Torsdag 28. februar starter årets NM i kaffe, som arrangeres under Trondheim Kaffefestival.

Illustrasjonsbilde fra fjorårets NM i Kristiansand. Foto: Sjo og Floyd

Kaffe-NM arrangeres denne gang i Trondheim, en by med et levende og spennende kaffemiljø. NM arrangeres i forbindelse med Trondheim Kaffefestival.

Følgende offisielle konkurranser står på programmet for kaffe-NM 2019:

  • Barista Championship
  • Brewers Cup
  • Coffee Roasting
  • Cup Tasting

Konkurransene starter torsdag 28. februar med kvalifiseringsrunder i Brewers Cup og Cup Tasting. Cup Tasting er en åpen konkurranse som går gjennom hele arrangementet.

Fredag 1. mars er det kvalifiseringsrunder i Classic Barista samt Latte Art throwdown. Dette er en uhøytidelig og uoffisiell Latte Art-konkurranse i form av en cup hvor man konkurrerer én mot én. Den siste stående vinner. Les mer om konkurransen på scae.no.

Lørdag 2. mars er det duket for finaler.

NM i kaffebrenning

NM i Kaffebrenning starter hos Langøra Kaffebrenneri allerede 23. og 24. februar. Her skal seks finalister konkurrerer om å brenne den beste kaffen. Kaffen blir vurdert av dommerne fredag 1. mars og vinneren blir kåret. Det blir anledning til å smake på konkurransebidragene under festivalen, og selvsagt kjøpe med seg kaffen hjem.

Kaffe-NM og Kaffens Marked

Kaffe-NM finner sted på tradisjonsrike E.C Dahls bryggeri. Samme sted blir det også Kaffens Marked. Da kan folk møte kaffebransjen, se på konkurranser og lære mer om kaffe. Bransjen viser fram det beste av utstyr og her blir det anledning til å smake deilig kaffe fra mange land.

SCA Norway og Norsk Kaffeinformasjon

Bak arrangementet står SCA Norway og Norsk Kaffeinformasjon. SCA står for Specialty Coffee Association, og er en ideell medlemsbasert organisasjon med nettverk i mer enn 70 land.

Relaterte artikler