Black Ivory Coffee – flott navn på sær kaffe

Det finnes mange spesielle kaffetyper; dette er en av dem.

Elefantmor med unge Foto: Colourbox

Som navnet til black ivory coffee tilsier, har denne kaffen noe med elefanter å gjøre.

Kaffen er riktignok ikke relatert til elfenben, som jo sitter foran på dyret. Kaffebønnene hentes derimot ut av elefantruker. Elefantene blir fôret med kaffebær, som brytes ned av magesyren deres. Produsenten, Black Ivory Coffee Company, hevder at dette er den sjeldneste kaffen i verden, og prisen er deretter – én kilo elefantkaffe kan angivelig koste opptil $2000, noe som tilsvarer omtrent kr. 18.500,-. Kaffen selges visstnok kun til Michelin-restauranter og fem stjerners-hoteller.

Mindre syre i kaffen

Det hevdes av produsentene at det er mindre syre i denne kaffen fordi elefantene er planteetere. Syremengden vil dermed avta på veien gjennom elefantens fordøyelsessystem, og dette vil bringe frem de gode smakene i kaffen. Elefantkaffen selges i Thailand, og går også under navnet Elephant Dung Coffee.

Relaterte artikler