En smakseksplosjon i hver bit!
Dette er søte kaffetrøfler som sparker litt fra seg. Foto: Colourbox.com
Sjokolade og kaffe er en klassisk kombinasjon, og når man tilfører en liten dose chili, skjer det noe ekstra magisk. Chilien forsterker sjokoladens dybde og kaffens kompleksitet, og gir en varm, men behagelig avslutning. Dette er kaffetrøfler for deg som vil ha noe litt mer spennende enn vanlige sjokoladekuler!
Til denne oppskriften anbefaler vi å bruke en kraftig espresso, eventuelt godt espressopulver, for å sørge for at kaffesmaken kommer tydelig frem. Lag gjerne flere varianter av kaffetrøflene ved å rulle dem i ulik topping – for eksempel smaker det nydelig med kakaopulver, melis, revet kokos og hakkede nøtter. De kan også dyppes i smeltet sjokolade. Her er det bare fantasien som setter grenser!
Oppskriften gir nok til omtrent 20 kaffetrøfler, avhengig av hvor store du lager dem.
PS! Ønsker du å lage oppskriften vegansk, kan du erstatte fløten med kokosfløte og bruke vegansk sjokolade og smør.
På kalde vinterdagen er det ikke feil å lage kakao med en hot vri.
Disse sjokoladetrøflene passer spesielt godt til en kopp nytraktet kaffe.
Disse kaffetrøflene er en superhyggelig vertinnegave.