Espresso martini-slush med kaffelikørkrem

Et martiniglass med espresso martini-slush står på en kjøkkenbenk Espresso martini-slush er en avkjølende og luksuriøs kaffecocktail! Foto: Adobe Firefly

Nå som det er sommer og varmt, frister det kanskje mer med kalde kaffedrinker enn varme. Så hva med å kombinere kaffe, krem og cocktail – og servere det som en slush? Her får du oppskriften på espresso martini-slush, en kjølende og kremet kaffecocktail som garantert kommer til å imponere gjestene dine.

Espresso martini er en kjent og kjær klassiker blant kaffecocktails. Den lages tradisjonelt med espresso, vodka og kaffelikør, og serveres i et martiniglass. I denne oppskriften tar vi det et steg videre og lager en slush-variant med en deilig og søt kaffelikørkrem på toppen.

Oppskrift på espresso martini-slush

Denne oppskriften er perfekt for helgekvelder, sommerfester eller som en luksuriøs dessertdrink. Med en balansert bitterhet fra espressoen, sødme fra likøren og kremens silkemyke tekstur, får du en kompleks og deilig smak i en forfriskende og avkjølende form.

Ingredienser

  • 4 cl espresso
  • 2 cl + 1 ss kaffelikør
  • 2 cl vodka
  • En klype salt
  • Isbiter
  • 50 ml fløte
  • 1 ts sukker

Fremgangsmåte

  1. Lag espresso, og sett den til side slik at den avkjøles.
  2. Ha fløte, sukker og 1 ss kaffelikør i en liten bolle, og pisk til du får en glatt og luftig krem. Sett kaldt frem til bruk.
  3. Ha avkjølt espresso, kaffelikør, vodka, salt og isbiter i en blender.
  4. Kjør blenderen til du får en jevn og slush-aktig konsistens.
  5. Ha espresso martini-slushen i et avkjølt glass – gjerne et martiniglass – og topp med den piskede kaffelikørkremen.
  6. Drikk espresso martini-slushen gjennom kaffelikørkremen, slik at du får fylden og sødmen til kremen i hver eneste slurk!

Oppskrift inspirert av: bonappetit.com