En fyldig, kremet og lett salt iskaffe.
Tahini er en sesampasta som opprinnelig kommer fra Midtøsten. Pastaen brukes tradisjonelt i salte retter og hummus, men de siste årene har den fått en ny popularitet i søte retter. Både desserter og kaffedrikker med tahinipasta er på full fart inn i trendbildet, og denne oppskriften gir deg altså det beste av begge verdener. Her kombineres kaldbrygget kaffe med lys tahini, honning og en klype salt for en unik smakskombinasjon som smaker både kjent og nytt.
Det finnes flere typer tahini. For best resultat anbefales det å bruke en lys og glatt tahinipasta – gjerne en som er mild i smaken og lett å blande ut. Jo mer flytende konsistens tahinien har, jo lettere vil det være å blande den inn i kaffen.
Dersom du ønsker at iskaffen skal ha ekstra fylde, kan du tilsette en skvett havre- eller mandelmelk. Dette gir drikken en rundere og mer kremet munnfølelse.
Salt, søtt og bittert.
Både kaffe og bacon er faste innslag på frokostbordet, så hvorfor ikke kombinere de to?