Kaldbrygget kaffe med tahini

En fyldig, kremet og lett salt iskaffe.

En skål med tahini står ved siden av en skål med sesamfrø Kaffe og tahini er en spennende og kompleks kombinasjon. Foto: Colourbox.com

Det er kanskje en noe uventet kombinasjon å tilsette tahini i kaffe, men resultatet blir en fyldig og kompleks drikk, samtidig som den er forfriskende. Iskaffen får en silkemyk tekstur, et hint av nøtter og et snev av salt som fremhever drikkens sødme.

Tahini er en sesampasta som opprinnelig kommer fra Midtøsten. Pastaen brukes tradisjonelt i salte retter og hummus, men de siste årene har den fått en ny popularitet i søte retter. Både desserter og kaffedrikker med tahinipasta er på full fart inn i trendbildet, og denne oppskriften gir deg altså det beste av begge verdener. Her kombineres kaldbrygget kaffe med lys tahini, honning og en klype salt for en unik smakskombinasjon som smaker både kjent og nytt.

Oppskrift på kaldbrygget kaffe med tahini

Det finnes flere typer tahini. For best resultat anbefales det å bruke en lys og glatt tahinipasta – gjerne en som er mild i smaken og lett å blande ut. Jo mer flytende konsistens tahinien har, jo lettere vil det være å blande den inn i kaffen.

Dersom du ønsker at iskaffen skal ha ekstra fylde, kan du tilsette en skvett havre- eller mandelmelk. Dette gir drikken en rundere og mer kremet munnfølelse.

Ingredienser

  • 2 dl kaldbrygget kaffe
  • 1 ss tahini
  • 1–2 ts honning
  • En klype flaksalt
  • Isbiter

Fremgangsmåte

  1. Ha tahini, honning og salt i en shaker, og rist godt til alt er godt blandet. Bruk eventuelt en stavmikser dersom tahinien klumper seg.
  2. Tilsett kaldbrygget kaffe, og rist godt.
  3. Ha isbiter i et høyt glass, og hell iskaffen over isbitene.
  4. Pynt gjerne med ristede sesamfrø, og nyt!

Relaterte artikler