Prøv denne leskende kaffen i solskinnet!
Denne kaffen er perfekt å drikke i sommervarmen. Foto: Adobe Firefly
Den klassiske jordbærmojitoen er en sommerfavoritt blant mange nordmenn, siden den er både forfriskende, leskende og søt. Her får du en alkoholfri variant på jordbærmojito som lages med kaldbrygget kaffe, og som dermed er både frisk og energigivende. Bedre blir det faktisk ikke!
Dette er en svært enkel oppskrift. Det er mulig å bruke ferdigkjøpt jordbærsirup, men vi anbefaler å lage det selv. Det blir tross alt best når det er hjemmelaget! Oppskriften finner du lenger ned.
For den kaldbryggede kaffen anbefaler vi å bruke en frisk og fruktig kaffe. Denne kaffen vil nemlig komplementere smaken av både jordbær og mynte. Vi anbefaler for eksempel Sidamo Etiopia eller den noe mørkere brente Mount Kenya.
Det beste er selvsagt å lage jordbærsirupen selv. Det krever litt mer jobb, men det er langt ifra vanskelig. Sirupen har en holdbarhet på 1–2 uker når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet, så lag gjerne en litt stor batch når du først er i gang, slik at du kan lage deg et glass med jordbærmojito når lysten melder seg!
Oppskriften er hentet fra: pullandpourcoffee.com
Denne islatten er frisk og fruktig!
En stilig og smakfull islatte!
Forfriskende og fruktig!