Alkoholfri jordbærmojito med kaldbrygget kaffe
Prøv denne leskende kaffen i solskinnet!
Denne kaffen er perfekt å drikke i sommervarmen. Foto: Adobe Firefly
Våren er i full gang, og de første sommerdagene har allerede meldt sin ankomst flere steder i landet. Og hva er vel bedre enn å nyte sommerværet med noe godt i glasset? Her får du oppskriften på en alkoholfri jordbærmojito med kaldbrygget kaffe!
Den klassiske jordbærmojitoen er en sommerfavoritt blant mange nordmenn, siden den er både forfriskende, leskende og søt. Her får du en alkoholfri variant på jordbærmojito som lages med kaldbrygget kaffe, og som dermed er både frisk og energigivende. Bedre blir det faktisk ikke!
Oppskrift på alkoholfri jordbærmojito med kaldbrygget kaffe
Dette er en svært enkel oppskrift. Det er mulig å bruke ferdigkjøpt jordbærsirup, men vi anbefaler å lage det selv. Det blir tross alt best når det er hjemmelaget! Oppskriften finner du lenger ned.
For den kaldbryggede kaffen anbefaler vi å bruke en frisk og fruktig kaffe. Denne kaffen vil nemlig komplementere smaken av både jordbær og mynte. Vi anbefaler for eksempel Sidamo Etiopia eller den noe mørkere brente Mount Kenya.
Ingredienser
- 30 ml jordbærsirup
- 6 store mynteblader
- Store isbiter
- 120 ml kaldbrygget kaffe
- 60 ml kullsyrevann
- 2 jordbær, til pynt
Fremgangsmåte
- Ha jordbærsirup og mynteblader i et høyt glass. Bruk en skje til å knuse myntebladene forsiktig. Målet er å få ut myntesmaken uten at bladene blir helt ødelagt.
- Ha isbitene i glasset. Når man bruker store isbiter, vil disse sørge for at myntebladene holder seg på bunnen av glasset.
- Ha kaldbrygget kaffe oppi glasset, og rør slik at kaffen blander seg med sirupen.
- Topp opp med kullsyrevann.
- Pynt gjerne kaffen med et jordbær eller to!
Oppskrift på jordbærsirup
Det beste er selvsagt å lage jordbærsirupen selv. Det krever litt mer jobb, men det er langt ifra vanskelig. Sirupen har en holdbarhet på 1–2 uker når den oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet, så lag gjerne en litt stor batch når du først er i gang, slik at du kan lage deg et glass med jordbærmojito når lysten melder seg!
Ingredienser
- 2 deler jordbær
- 1 del sukker
Fremgangsmåte
- Skyll jordbærene og kutt dem i litt mindre biter.
- Ha jordbær og sukker i en liten kjele. Bruk en potetstapper eller gaffel til å knuse jordbærene slik at du får ut så mye saft som mulig.
- Varm opp blandingen over middels varme i 5–10 minutter til sukkeret er fullstendig oppløst, og sirupen begynner å tykne. Tilsett eventuelt litt vann dersom du ser at det er nødvendig.
- Sil blandingen over i et lufttett glass, for eksempel et syltetøyglass. La sirupen avkjøles fullstendig før du setter på lokket og setter den i kjøleskapet.
Oppskriften er hentet fra: pullandpourcoffee.com