Polkagris er kanskje ikke mest vanlig i Norge, men andre steder i verden er det er fast innslag på julemenyen. Den hvite og røde sukkertøystangen brukes også som pynt, og kan fint henges i juletreet. Eller så kan den selvsagt brukes til å lage en espresso mint-tini.
Det finnes flere måter å lage denne drinken på, men vår oppskrift bruker sirup laget på ekte polkagris. Det er imidlertid også mulig å bruke peppermyntelikør, eventuelt peppermynteekstrakt, i stedet for polkagrissirup. Da bør man også tilsette noe sukkerlake for å gjøre drinken søtere.
Bruk helst en kraftig og mørkbrent kaffe i denne oppskriften. Vi kan for eksempel anbefale Brazilian Pea Blend Espresso eller Kalossi Blend Espresso.
Denne cocktailen lages med brennevin fra det norske whiskydestilleriet Feddie Ocean Distillery.
Kaffe + sjokolade + mint = en upåklagelig kombinasjon.
En varmende mocca med smak av peppermynte.
Her får du oppskriften på hvordan du kan lage den klassiske kaffedrinken hjemme!