Smak av s’mores i hver eneste slurk!
S’mores er typisk amerikansk – og utrolig digg. Foto: Adobe Firefly
Det antas at s’mores dukket opp på 1920-tallet blant speidergrupper i USA. Bål og camping er en viktig del av speiderkulturen, og s’mores ble raskt en favoritt, både fordi det var enkelt å lage og fordi man kun trengte tre ingredienser. Navnet er en sammentrekning av «some more»; siden desserten er så god, ønsket folk å ha «some more» – litt mer. Den første kjente oppskriften ble publisert i en speiderhåndbok i 1927, og hadde der navnet «Some Mores». Siden den tid har desserten blitt populær verden over, og er ikke lenger forbeholdt campingturer.
Denne iskaffen er som å spise s’mores i hver eneste slurk. Den minner om en kaffe mocca, men inneholder også kjeks, pisket krem og marshmallowsirup. Det er også fullt mulig å lage den varm – da dropper man bare isbitene, og steamer melken.
Tips! Iskaffen kan også gjøres om til en cocktail ved å tilsette 40 ml mørk rom, whisky eller Baileys. Nyt!
Oppskrifter hentet fra: pullandpourcoffee.com, tarasmulticulturaltable.com
En varmende mocca med smak av peppermynte.
Kaffe møter sjokolade i denne klassiske drinken.
Denne tyske iskaffen er mer dessert enn drikke!
En herlig kombinasjon av sjokolade, hasselnøtter og kaffe!