Varm deg opp med en varmende kaffedrikk!
Foto: Adobe FireflyMens gresskar og eple kanskje sees på som de mest klassiske høstsmakene, og brukes hyppig i alle typer matlaging, blir pærer ofte glemt. De har imidlertid en søt og frisk smak som passer godt med bitter kaffe og varme kryddere. Krydret latte med pære og honning er derfor den perfekte høstdrikken!
For å lage krydret latte med pære og honning, trenger man selvsagt en pærebase. Dette er rett og slett pærepuré tilsatt varme kryddere. Denne oppskriften gir nok til 4–5 porsjoner med pærepuré. Puréen kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 1 uke.
Straks pærepuréen er klar, er det enkelt og raskt å lage krydret latte! Ønsker du en mer klassisk latte, bør du bruke espresso i oppskriften. Det smaker imidlertid også nydelig med vanlig kaffe. Brygg den gjerne litt ekstra sterk for å sørge for at kaffesmaken fortsatt er tydelig.
PS! Denne kaffen kan også lages som iskaffe. Erstatt espressoen med 60 ml kaldbrygget kaffe, og kaldsteam melken. Tilsett gjerne et par isbiter.
Plantebasert melk oppfører seg ikke på samme måte som kumelk. Så hvordan steamer man det for et best mulig resultat?
Dette er den perfekte høstdrinken!
En kake til halloween? Eller bare en skikkelig god høstkake? Prøv Ida Gran-Jansens oppskrift.