Krydret latte med pære og honning

Varm deg opp med en varmende kaffedrikk!

To glass med krydret latte med pære og honning står på en kjøkkenbenk Foto: Adobe Firefly

Høsten er den perfekte årstiden for varme og krydrede kaffedrikker. Den vanligste varianten er nok den kjente og kjære pumpkin spice latte, men det finnes mange andre varianter som er minst like gode. For eksempel krydret latte med pære og honning!

Mens gresskar og eple kanskje sees på som de mest klassiske høstsmakene, og brukes hyppig i alle typer matlaging, blir pærer ofte glemt. De har imidlertid en søt og frisk smak som passer godt med bitter kaffe og varme kryddere. Krydret latte med pære og honning er derfor den perfekte høstdrikken!

Oppskrift på pærepuré

For å lage krydret latte med pære og honning, trenger man selvsagt en pærebase. Dette er rett og slett pærepuré tilsatt varme kryddere. Denne oppskriften gir nok til 4–5 porsjoner med pærepuré. Puréen kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 1 uke.

Ingredienser – pærepuré

  • 2 pærer
  • 65 gram brunt sukker
  • ½ ts kanel
  • ¼ malt ingefær
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • En klype salt

Fremgangsmåte – pærepuré

  1. Skrell og rens pærene, og skjær dem opp i terninger.
  2. Ha pærene i en liten kjele fylt med vann.
  3. Varm opp over middels varme, og la småkoke i omtrent 20 minutter, eller til pærene er helt møre.
  4. Hell av vannet, og ha pærene i en blender eller lignende. Kjør til du får en jevn masse.
  5. Tilsett sukker, kanel, ingefær, vaniljeekstrakt og salt, og rør til alt er godt blandet.
  6. La pærepuréen avkjøles fullstendig før du har den over i en lufttett beholder.

Oppskrift på krydret latte med pære og honning

Straks pærepuréen er klar, er det enkelt og raskt å lage krydret latte! Ønsker du en mer klassisk latte, bør du bruke espresso i oppskriften. Det smaker imidlertid også nydelig med vanlig kaffe. Brygg den gjerne litt ekstra sterk for å sørge for at kaffesmaken fortsatt er tydelig.

Ingredienser – krydret latte

  • 1–2 espressoshots, eventuelt 60 ml sterkt brygget kaffe
  • 1 dl melk
  • 60 ml pærepuré
  • Honning

Fremgangsmåte – krydret latte

  1. Hell litt honning på innsiden av et høyt glass.
  2. Ha pærepuré i bunnen av glasset.
  3. Lag espresso, eventuelt kaffe, og hell oppi glasset. Rør slik at kaffen og pærepuréen blander seg.
  4. Steam melk, og hell oppi glasset. Topp gjerne med pisket krem, og litt mer honning.
  5. Nyt!

PS! Denne kaffen kan også lages som iskaffe. Erstatt espressoen med 60 ml kaldbrygget kaffe, og kaldsteam melken. Tilsett gjerne et par isbiter.

Relaterte artikler