Forfriskende mojito med kaldbrygget kaffe

En deilig vri på en klassiker.

Et glass med mojito med kaldbrygget kaffe står på en kjøkkenbenk Foto: Adobe Firefly

Mojito er en «go to»-drink for veldig mange. Ønsker du en litt ny vri på den klassiske cocktailen, kan vi anbefale mojito med kaldbrygget kaffe.

Mojito er en frisk og deilig drink med smak av lime og mynte. Dette er smaker som passer godt sammen med bitter kaffe – spesielt når man bruker kaldbrygget kaffe.

Oppskrift på mojito med kaldbrygget kaffe

Kaldbrygget kaffe blir mindre bitter og kraftig enn varmbrygget kaffe, noe som gjør at det passer perfekt i cocktails. Siden mojito inneholder limesaft og mynteblader, som jo er syrlig og friskt, anbefales det å velge en kaffe med lignende smaksprofil. Vi anbefaler derfor å bruke en lysbrent kaffe fra Afrika, ettersom disse er kjent for å være friske og fruktige med mye syrlighet. For eksempel er Sidamo Etiopia fra Coffee of the World et godt valg, eventuelt den noe mørkere brente Mount Kenya. Prøv deg gjerne frem med ulike kaffetyper til du finner din favoritt!

Ingredienser

  • 40 ml lys rom
  • 25 ml limejuice
  • 25 ml sukkerlake
  • 25 ml kaldbrygget kaffe
  • 8 mynteblader
  • Tonicvann

Fremgangsmåte

  1. Ha myntebladene i et høyt glass, og bruk en såkalt muddler til å knuse bladene slik at oljen kommer ut. Slå eventuelt myntebladene mot håndflaten før du putter dem i glasset.
  2. Ha rom, limejuice, sukkerlake og kaldbrygget kaffe i glasset. Rør med en skje, slik at det blander seg.
  3. Fyll på med knuste isbiter, og topp til slutt opp med tonicvann.
  4. Pynt gjerne med en limeskive eller et mynteblad, og nyt!