Gin & tonic med kaldbrygget kaffe

To favoritter kombinert!

Et glass med gin & tonic med kaldbrygge kaffe står på en benk Foto: Adobe Firefly

Nordmenn elsker gin & tonic! Nordmenn elsker også kaffe. Så hva er vel da bedre enn å kombinere de to?

Kaldbrygget kaffe er en utrolig leskende og forfriskende måte å nyte kaffe på. Siden den brygges med kaldt vann, får den en mild og søt smaksprofil som er mindre bitter og kraftig enn klassisk varmbrygget kaffe. Det gjør at den er perfekt å bruke i cocktails!

Oppskrift på gin & tonic med kaldbrygget kaffe

Gin er et relativt nøytralt brennevin smaksatt med einebær. Det er imidlertid svært vanlig at det også inneholder andre planter og vekster. Det kan derfor være greit å velge gin ut ifra hva slags kaffe man velger, og omvendt. Bruker man en gin med mye krydder, kan det også være fornuftig å velge en kaffe med mye kryddersmak.

Et godt utgangspunkt kan være å bruke en relativt nøytral gin, og en frisk og fruktig kaffe med mye syrlighet, slik som for eksempel en lysbrent kaffe fra Afrika. Her er Sidamo Etiopia fra Coffee of the World et godt valg, eventuelt den noe mørkere brente Mount Kenya.

Ingredienser

  • 35 ml gin
  • 20 ml kaldbrygget kaffe
  • Tonicvann
  • Sitronskall

Fremgangsmåte

  1. Fyll et glass med isbiter.
  2. Ha oppi gin, og fyll deretter nesten helt opp med tonicvann. Rør med en skje, slik at det blander seg.
  3. Hell forsiktig kaldbrygget kaffe på toppen av drinken, slik at kaffen legger seg som et lag på toppen.
  4. Lag en liten strimmel av sitronskall, og twist den over drinken før du putter den nedi som pynt.
  5. Nyt!