Dawn Patrol: Kokos, lime og kaffe

En drink som minner om Hawaii!

Et glass med Dawn Patrol står på en mørk benk Foto: Colourbox.com

Dawn Patrol var USA sitt bidrag i konkurransen «Bartenders and Baristas Challenge» i 2023. Dette er en konkurranse som går ut på å lage nye drinker med kaffe og Licor 43, en likør med smak av varm og fyldig vanilje.

Joseph Arakawa, som står bak Dawn Patrol, sa om drinken at den var inspirert av barndommen hans på Hawaii. Han pleide å kjøre rundt på øya hele natten gjennom, for å prøve å finne den perfekte soloppgangen. Det var nettopp derfor drinken fikk navnet ‘Dawn Patrol’.

Oppskrift på Dawn Patrol

Drinken skal lages med kaldbrygget kaffe. Man skal egentlig bruke kaffe fra Molokai, en av øyene i Hawaii. Denne kaffen kjennetegnes av at den har en spesiell dybde og kompleksitet, som kombinerer et kraftig preg av nøtter med hint av bjørnebær og mørk sjokolade. Kaffen har i tillegg subtile noter av urter og en rund munnfølelse.

Det kan imidlertid være vanskelig å få tak i Molokai-kaffe. Du kan derfor prøve med Brazilian Pea Blend Espresso fra Coffee of the World, eller bruke en annen mørkbrent kaffe som har de samme smakskarakteristikkene som Molokai-kaffe.

Den kaldbryggede kaffen lages ved å male 200 gram kaffe medium-grovt. Deretter skal kaffen trekke i 800 gram vann i en lufttett beholder i 16 timer. Sil kaffen gjennom et kaffefilter når den er ferdig.

Ingredienser

  • 45 ml Licor 43
  • 20 ml ferskpresset lime
  • 1 eggehvite
  • 15 ml kokosvann
  • 30 ml kaldbrygget kaffe
  • 7 gram fersk ingefær
  • 5 dråper saltvannsløsning*

* Saltvannsløsning lages ved å varme opp vann og salt i et 80:20-forhold, til saltet har løst seg opp. La det deretter avkjøles.

Fremgangsmåte

  1. Skrell ingefæren og ha den i en shaker. Bruk en muddler til å knuse den.
  2. Ha resten av ingrediensene i shakeren.
  3. Rist godt i 20 sekunder.
  4. Ha isbiter i shakeren, og rist godt i ytterligere 20 sekunder.
  5. Sil drinken over i et avkjølt cocktailglass.
  6. Pynt gjerne med litt revet kanel!

Oppskrift hentet fra: bbchallenge.licor43.com

Relaterte artikler